4 kihagyhatatlan adventi program Óbudán

Az Árpád-híd budai hídfőjénél megbújó Szentlélek tér és Fő tér advent idejére szokás szerint varázslatos ünnepi díszbe öltözött. A karácsonyi portékák és finomságok vásári forgatagából egyenes út vezet az Esernyősbe, ahol idén is változatos programokkal várják a karácsonyi kikapcsolódásra vágyókat.

Etnojazz karácsonyi köntösben

Dresch Mihályt aligha kell bemutatnunk. A magyar népzenéből táplálkozó improvizatív muzsika egyik vezéralakja nemcsak virtuóz módon szólaltat meg egy seregnyi fúvós hangszert, hanem minden hangot őszintévé és egyedivé is varázsol. December 12-én különleges adventi koncertet ad Quartetjével az Esernyős Szindbád Rendezvényterében, ahol nagyszerűen rá lehet hangolódni a karácsonyi lazításra.

Kézműves apró csodák

Szintén a Szindbádban minden adventi hétvégén látogatható az Óbudai Dizájn Piknik – Karácsonyi különkiadás a Designfalon vására, ahol tervezők és designerek szemet gyönyörködtető művészi munkái között lehet válogatni. Kézműves ékszerek, steampunk ihlette sárgaréz kaleidoszkópok, csiszolt betonfüggők, üvegmozaikok és számtalan csodaszép alkotás várja, hogy a szépség szerelmesei lecsapjanak rájuk ebben a falra aggatott kis mesebirodalomban.

Gyereknyomdászat letűnt korok gépein

December 15-én érdemes gyerekekkel ellátogatni az Esernyősbe. A vidámság kezdődhet az Advent Óbudán ingyenes korcsolyapályáján, de melegedni mindenképpen ajánlatos betérni az Adventi Szöszmötölőre. A PrintCikli rendezvényén az egész család hazavihető karácsonyi képeslapokat és nyomatokat készíthet egy XIX. század végi muzeális tégelysajtóval, valamint egy veterán 70 éves levonatkészítő berendezéssel, és még a korabeli írógépeket is ki lehet próbálni, amik a digitális világban szinte már kuriózumnak számítanak.

blank

Adventi balettklasszikus

December 17-én a Royal Opera House Live sorozatában a Diótörő balett előadása lesz látható felvételről, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt meghitt, karácsonyi szórakozást ígér. Csajkovszkij melodikus zenéje, a klasszikus koreográfia mai, felújított elemekkel, a londoni Royal Balett előadásában a kihagyhatatlan Hópihék táncával szinte kötelező adventi családi program, amit legalább egyszer muszáj megnézni.

blank