Keleti országok hamisítatlan ízei: 3 budapesti éttermet ajánlunk

A keleti konyhaművészet színes és izgalmas, ebben rejlik a vonzereje. Egyszerűen nem élheted le úgy az életed, hogy legalább egyszer ne próbálnád ki az ázsiai országok népszerű fogásait. Ha bejönnek a távoli országok ízei, garantált, hogy visszatérő vendég leszel, ami nem csak az ízlelőbimbóid szempontjából nyerő ötlet.

Számos alkalommal hallottuk már, hogy az ázsiai konyhánál nincs jobb. Ennek az az egyik oka, hogy a rengeteg tengeri herkentyű, tápláló leves és roppanó zöldség gondoskodik róla, hogy a darázsderékért folytatott küzdelem eredményes legyen. A rizsételek, sült zöldségek, tésztalevesek és sok más finomság között te is találsz fogadra valót! Kedvcsinálóként segítségedre lesz mini-összeállításunk, amelyből 3 budapesti éttermet ismerhetsz meg.

Japanika Sushi Bar

A tradicionális ázsiai ételeket magyaros lendülettel kombináló Japanika Sushi Bar friss, prémium minőségű alapanyagokból készíti fennséges fogásait, ráadásul mindezt baráti áron. Ahogyan az étterem vezetői mondják, a sushi már nem luxus, ebben a szellemiségben alkották meg ár-érték arányban kedvező ajánlataikat. A Japanika egyébként egy étteremlánc magyarországi tagja, 2016-ban vette be a kontinenst thai tésztáival, leveseivel, grillezett fogásaival, desszertjeivel és tradicionális japán italaival. Berendezése hűen tükrözi a japán gasztronómia karakterét: a színes falakat hatalmas evőpálcika-installációk díszítik, míg az asztalokra érdekes motívumokat festettek. Szerdánként, buli előtti hangolódásra ugorj be hozzájuk, mert ilyenkor a Japanika DJ-je gondoskodik a zenei aláfestésről!

1051 Budapest, Szent István tér 11.

Japanika

Wan Hao

Budapest kínai-negyede szintén tárt karokkal várja az ázsiai ételek iránt érdeklődőket. A Wan Hao savanyúleveseivel, wokban sült autentikus fogásaival, rizstésztáival, dim sum kosaraival és sok más, a kínai konyhára jellemző finomsággal ismerteti meg a gasztrokalandorokat. Az elkövetkező időszakban (december és január folyamán) különleges menü-összeállításokkal várják vendégeiket, akik 2 vagy 4 fő részére 10000 és 15000 forintos áron kóstolhatnak bele Kína hamisítatlan ízeibe. Az ajánlat két főétele barna szószban kínált tofus sertésragu, továbbá sauté csirke, utóbbi gázlángon rotyogó wokban tálalva. Kedvet kaptál? Teszteld le az izgalmas ország ételeit a Funzine olvasójaként 10% kedvezménnyel! Fontos: az engedmény csak az ételfogyasztásra vonatkozik!

1107 Budapest
Jegenye utca 30.
+36 30 912 6888

Fotó: Egy jó kép rólad

Ennmann Japán Étterem

Japánban úgy tekintenek a karácsonyra, mint a boldogság továbbadásának időszakára. A japán konyha rajongóit éppen ezért arra ösztönözzük, hogy osztozzanak ne csak a boldog perceken, hanem a finom ételeken is. Az Ennmann egy listányi ízletes fogással készül, hogy a visszatérő vendégek mellett azok is elégedetten távozzanak, akik első alkalommal lépték át az étterem küszöbét. Az ázsiai ország ízei, fűszeres falatkák, és barátságos légkör fogadja a betérőt, de a lenyűgöző sushi-válogatást (a legjobb a városban!) sem szabad kihagyni a felsorolásból. A vállveregetés az Ennmann több évtizedes tapasztalattal rendelkező séfjét illeti, aki ínycsiklandozó ételeivel invitál kulináris utazásra. Grátiszként csodálatos, Dunára néző kilátásban lesz részed!

1011 Budapest, Bem rkp. 20.
36 1 426 8157

Ennmann