Íme a legjobb és legborzalmasabb dalok a Mikulásról

Sok előadó igencsak ihletett állapotba kerül karácsony környékén, így Mikulás dalok százai születtek az elmúlt évszázadban. A művészek hol meghitt, hol nyálas, hol trágár szerzeményei közül válogattunk ki néhány olyat nektek, melyek így vagy úgy nyomot hagytak bennünk.

Kezdjük egy klasszikussal a „nagy hájas emberről a hosszú ősz szakállal” – ej ej Mr. Bublé, Bing Crosbynak ez még belefért a 40-es években, na de a 21. században… nem lehetne inkább túlsúlyos?

180 millió ember nem tévedhet, vagy mégis? A YouTube népítélete szerint ez a világ legjobb mikulásos dala:

Most jöjjön egy magyar műalkotás egy rénszarvaslegényről (sic!) akinek se sapkája, se sála. Szomorú történet mégis csupa mosollyal előadva:

De üljünk fel akkor a rénszarvasszánra és hallgassunk egy dal Rudolfról, aki testi hibája miatt sokáig kirekesztésben élte életét. A rénszarvasok élete nem csak játék és mese:

Következzen egy szám a csodagyerek Brenda Leetől, aki arról énekel, hogy megkötözné és kisebb kínzásoknak tenné ki a Mikulást, persze csak a jó ügy érdekében:

Térjünk azonban vissza a magyar zenei színtérre, hisz az igazi gyöngyszemek születtek a mi hazánkban is. 18 éven felüli székletkedvelő olvasóink figyelmébe ajánljuk a következőt:

Cikkünk végén ideje szembesüljünk a teljes borzalommal, amit Szandinak és Bogdán Csabának köszönhetünk, pusztító agyrombolás, külön fájdalmas nézni a klipet hozzá. Kérem kapcsolja ki…