Varázslatos koncertekkel búcsúzik az esztendő a Pesti Vigadóban

Nem lesz hiány ünnepi koncertekben a Pesti Vigadó decemberi műsorában. Íme a mi kedvenceink! 

Lemezbemutató hangverseny Balassa Sándor zeneszerző műveiből (2019. december 2.) 

Az 1935-ben született Balassa Sándor eddigi munkásságát számos díjjal jutalmazta a hazai komolyzenei szakma. A nagyszerű zeneszerző műveit december 2-án egy csokorba gyűjtve hallgathatjuk meg Kassai István zongoraművész tolmácsolásában a Pesti Vigadóban.

A belépés díjtalan, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Karácsonyi Kaláka (2019. december 9.) 

Korabeli és mai költők karácsonyi verseire és műfordításaira írt Kaláka-dalok alkotják az együttes december 9-i adventi koncertjének gerincét, de felcsendül egy Bach-klasszikus feldolgozása, illetve különböző nemzetek népdalai is terítékre kerülnek. Az estét a hagyományokhoz híven Franz Xavier Gruber Csendes éj című szerzeménye zárja.

Jegyár: 2 500 HUF

…mint húrnak pendülése (2019. december 15.) 

A december 15-ei estét a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnak hála a cseh muzsikának szentelhetjük a Vigadóban. Elsőként a képzeletbeli komolyzenei slágerlista éléről a keserédes keringő, Smetana Moldvája csendül fel, majd ezt követően Bohuslav Martinů vonósnégyesre és zenekarra írt concertóját élvezhetjük. Zárásként pedig Antonín Dvořák VIII. (G-dúr) szimfóniája kerül bemutatásra.

Jegyár: 3 500 – 4 000 HUF

blank

Group’n’Swing – Szilveszteri koncert (2019. december 31.) 

Az idén 12 éves Fonogram-díjas zenekar a Pesti Vigadóban búcsúztatja az óévet december 31-én. Repertoárjukban nagylemezeik zenei anyagán túl a swing-korszak legnagyobb slágerei is felcsendülnek, immár új énekesük, a Megasztár első szériájából ismert Mujahid Zoltán közreműködésével.

Jegyár: 6 000 – 10 000 HUF

blank
Fotó: Mark Viszlay Photography