Páratlan zenei élmények várnak az Unikum koncertbérlet előadásain

Az idei évad is bővelkedni fog a koncertkülönlegességekben. 

A Filharmónia Magyarország tavaly már hatalmas sikert aratott Unikum koncertbérletének keretében a 2019/20-as évadban még színesebb versenyprogramokkal találkozhat a komolyzenét kedvelő közönség. A billentyűs hangszereket középpontba állító esteken ezúttal a három főszereplő Mozart hangszere, a fortepiano, az elmaradhatatlan zongora, valamint a hangszerek királynője, az orgona lesz.

A hangszerek mellett versenybe szállnak híres hazai és külföldi művészek is és felcsendülnek a klasszikus zene kincsestárából kiemelkedő művek.

Az Unikum bérlet 2019. november 15-én egy igazi különlegességgel indul. Az évadnyitó hangversenyen a közel százéves tradícióval rendelkező Nemzeti Filharmonikus Zenekar műsorát hallhatja a közönség. Amellett, hogy hangversenyeiken rendszeresen világhírű vendégművészek és vendégkarmesterek lépnek fel, a zenekar működésének másik pillérét a kiemelkedő pályakezdő magyar muzsikusok meghívása jelenti. A Zeneakadémia Nagytermében ezúttal az együttest generációjának egyik legtehetségesebb fiatal karmestere, Rajna Martin vezényli. A hangverseny során közreműködik a zenekar visszatérő vendége, Ránki Dezső zongoraművész.

Az Unikum bérlet második hangversenyén, december 8-án izgalmas és lebilincselő időutazásban lehet része a publikumnak. A bérletben köszöntheti a közönség a régizene kiemelkedő szakértőjét, Vashegyi Györgyöt és együttesét, a régizenei kompozíciók legkiválóbb hazai autentikus megszólaltatóját, az Orfeo Zenekart. A Mozart tematikájú decemberi este másik főszereplője, az elbűvölő egyéniségű Berecz Mihály zongoraművész.

blank

Az előadók egy igazi zenei csemegével készülnek az Unikum bérlet hangversenyén, ugyanis Berecz Mihály a modern zongora Mozart-korabeli elődjén, fortepianón fog játszani. A különleges hangszeren Mozart három zongoraversenye csendül fel, úgy, ahogy azt a mester és kortársai hallhatták.

Március 30-án, az évad zárókoncertjén szintén páratlan zenei élményben lehet részünk, méghozzá a Westminster Katedrális kivételes orgonistájával, Martin Bakerrel. A világhírű művészt egy színpadon köszönthetjük a MÁV Szimfonikus Zenekarral és az együttes visszatérő vendégével, Daniel Boico-val.

blank

Az izraeli karmester a kritikusok szerint „dinamikus, élénk, izgalmas és fantáziadús – egy vitathatatlan csillag, aki a mágneses karizmát ötvözi a képzett technikával”.

A MÁV Szimfonikus Zenekart pedig még 1945-ben alapították a kulturális értékek ápolásának céljából, melynek eredményeképp ma is az ország hivatásos élvonalbeli zenekarainak sorát gazdagítja. Repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed. A csapattagok magas művészi tudását számos külföldi turnén is elismerték, melyet a világszerte megbecsült karmesterekkel és előadóművészekkel közös fellépések tovább igazoltak.

Nem érdemes tehát lemaradni az Unikum bérletek páratlan előadásairól, amelyekről további információt itt olvashatsz!