Újabb tűzfalfestményben gyönyörködhetünk Józsefvárosban

300 négyzetméteres Vízipók-csodapók egy tűzfalon? Igen! Végre elkészült a mese ihlette tűzfalfestmény Józsefvárosban! A gigantikus falfestmény elkészítése két hónapig tartott, mivel a 350 m2-es tűzfalat előzetesen hőszigetelték, csak ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat egy jelenete.

Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a VIII. kerületben. Első volt a Szaffi, amit követett a Vuk, most pedig elkészült a Vízipók-csodapók. A falon 50 szín és 300 liter festék köszön vissza. A karakterek megalkotásakor a mese eredeti képi világát próbálták minél jobban visszatükrözni a Leonardo u. 12-14. számú társasház tűzfalán, amely november 11-től látható.

Vízipók-csodapók tűzfalfestmény Józsefváros

Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják majd a munkánkat. Szinte a közösség részévé válunk erre az időszakra, megismerjük a kutyasétáltatókat, a postást, hogy ki mikor indul munkába, mikor vásárol be, vagy milyen zenét hallgat

– mondta el Flór Péter, a szervezet főtitkára.

Fotók: Farkas András