4 kihagyhatatlan novemberi este a Pesti Vigadóban

A Budapest szívében található kultúrközpont a következő hónapban is biztosítja vendégeinek a tartalmas, minőségi kikapcsolódást. 

Török – magyar művészeti és tudományos nap zárókoncertje – 2019. november 12. – 19:30

A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában Ertüngealp Alpaslan vezényletével megismerhetünk két 20. századi török művet, melyek különböző népdalokat dolgoznak fel a nyugati kultúra és a komolyzene szűrőjén keresztül, szimfonikus formátumban.

A belépés díjtalan, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Kárpát-medencei magyarok zenéje 2019 – 2019. november 17. – 17:00

A Kárpát-medence magyarságának kulturális találkozójára november 17-én kerül sor a Pesti Vigadó nagyszabású gálakoncertjén. A 2001-ben indult zenei sorozat célja Bartók és Kodály nyomdokain lépdelve eljuttatni a népzenét a legfényesebb hangversenytermekbe határon innen és túl.

Jegyár: 2 900 – 3 500 HUF

Grencsó Open Collective – 2019. november 21. – 20:30

Szabados György, Kossuth-díjas zongoraművészre emlékezhetünk egész nap november 21-én. A városszerte zajló programok megkoronázásaként este a művész legismertebb kompozíció hangoznak el a Vigadóban a Grencsó Open Collective csapatának jóvoltából.

Jegyár: 2 000 HUF

Egy asszony két vétkecskéje – 2019. november 27. – 18:00

A Népművészet Mestere, Kóka Rozália bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történetekből szerkesztett műsorában a szerelem „arcait” vonultatja fel a fergetegesen vidámtól egészen a tragikusig. Közreműködik többek között az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, a Virággyöngy Moldvai Csángó Kisegyüttes és a Tarsoly Együttes.

A belépés díjtalan, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!