Jövő héten újra Cinema City Filmünnep!

Október 24. és 27. között rendezik meg ebben az évben a mozirajongók kedvenc eseményét, a Cinema City Filmünnepet. 

Jövő csütörtökön kezdődik a Cinema City várva várt négynapos Filmünnepe, melynek során a hálózathoz tartozó fővárosi és vidéki mozikban összesen 29 film közül választhatnak az érdeklődők. A négy október 24-én debütáló alkotás mellett a közönségnek lehetősége nyílik 10 filmet premier előtt megtekinteni.

A nézők 900 forintért (2D) és 1100 forint + szemüveg (3D) áron vásárolhatnak jegyet többek között Vincent Cassel és Juliette Binoche filmjeire, de találkozhatnak a Valan – Az Angyalok Völgye és a Szép Csendben című magyar filmek alkotóival is. A mozilánc minden formátuma részt vesz a Filmünnepen, így az IMAX 3D (1100 forint + szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), a 4 DX 3D (2100 forint + szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX (1460 forint) is.

Premier előtti családi filmek

A Filmünnepen debütál a mozikban a gyermekeknek és családosoknak szóló Jetikölykök animációs alkotás, melyben egy baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, majd együtt kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a Föld legmagasabb pontján.

A szintén október 24-én mozikba kerülő Szörnyen boldog Halloween animációs mozi Salma kalandos és varázslatos utazását mutatja be, ahol megnyílik előtte a holtak világa.

A halloween első számú famíliájáról szóló Addams Family – A galád család, és a Clara – Egy tündéri kaland pedig premier előtt kerül bemutatásra. A mindenki által jól ismert kilencvenes évekbeli klasszikus, az Addams Family egy cseppet sem hétköznapi család életébe nyújt bepillantást, ezúttal animációs film formájában.

A Clara – Egy tündéri kaland pedig egy mágusok, törpék és sárkányok között élő fiatal lányról mesél, aki egy nap útnak indul, hogy megtalálja a választ arra a kérdésre, hogy ki is ő valójában, illetve, hogy megvédje a világát egy gonosz varázsló ármánykodásaitól.

Premier előtti magyar filmek

Idén sem lesz hiány magyar filmekben a Cinema City ünnepén. A hivatalos bemutató előtt láthatjuk a Szép Csendben című játékfilmet, sőt két közönségtalálkozó alkalmával a produkció készítőivel is találkozhatnak a nézők.

Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a feszült és szívszorító lélektani krimi, a Valan – Az angyalok völgye is a négynapos eseménysorozaton debütál, két közönségtalálkozó alkalmával pedig a mozizók az alkotókkal is beszélgethetnek.

A Vadonvilág – Széchenyi Zsigmond nyomában című magyar dokumentumfilmet pedig mind a fővárosban, mind vidéken műsorra tűzi a hálózat, a Cinema City Westendben pedig filmklub beszélgetésen vehetnek részt a nézők.

Premier előtti francia filmek

A francia vígjátékok kedvelői szintén premier előtt nézhetik meg a Lázadók című alkotást, mely egy néhai megyei szépségkirálynő kalandjairól szól.

Vincent Cassel főszereplésével érkezik a Különleges életek című dráma, melyben hőseink autizmussal élő fiatalok segítésének szentelik mindennapjaikat.

Végezetül láthatjuk Juliette Binoche-t a Szerelemre kattintva című moziban, mely az ötvenes évei elején járó irodalom professzor, Claire közösségi média alteregójának történetét mutatja be. A film kapcsán október 25-én, a Cinema City Allee-ban egy filmklub keretében beszélgethetnek a nézők az alkotásról magával a francia rendezővel.

Horror, dráma és dokumentumfilm is szerepel a Filmünnep műsorán

A horror szerelemeseinek szól majd a Halálod appja, illetve a nyáron debütált Fehér Éjszakák rendezői változata.

A dráma kedvelői premier előtt tekinthetik meg az Amundsen című norvég-svéd-cseh alkotást, ami Roland Amundsen norvég felfedező és sarkkutató korát és életét mutatja be.

A dokumentumfilmek és a zene rajongói pedig az Aretha Franklin életét és munkásságát bemutató Aretha Franklin: Amazing Grace – A szeretet hangján című filmet nézhetik meg a hivatalos bemutató előtt.

A Cinema City Filmünnep előadásaira a jegyvásárlás a pénztárakban október 19-én reggel indul, online a mozihálózat weboldalán vagy a Simple applikáción keresztül lehetséges, jegyfoglalásra viszont nincs lehetőség.