Vintage is the New Black: Budapest legmenőbb üzletei

Nem árulunk el újdonságot azzal, ha elmondjuk: az önkifejezés egyik legjobb eszköze a divat. Az egyetemi éveknél jobb időszakot elképzelni sem tudnánk a stílusok közötti kalandozásra, ezért a fast fashion üzletek helyett most a vintage kincsesbányák és designműhelyek felé irányítjuk a figyelmed.

Bár a fesztiválszezon véget ért, egyedi darabokra a hétköznapokban is szükséged lehet, főleg, ha nem akarsz fantáziátlannak tűnni. Újragondolnád az öltözködési stílusod, esetleg jól jönne egy-két „standout piece”? Itt az idő, hogy megmutasd, ki vagy! Amint a nyári hőség emléke elhalványul, csempéssz színeket a ruhatáradba, dobd fel mintákkal a megjelenésed! Egyéniséged kiteljesítésében segíthet pár jól megválasztott, egyedi és különleges kiegészítő is; eláruljuk, hol keresd őket!

LoveBug Vintage

A Margit körúti LoveBug egy vintage kuckó a fővárosi rengetegben, ahol külföldről beszerzett csecsebecsék között lehet szemezgetni. A sokszínű kínálat – vicces zoknik, kitűzők, órák, ékszerek, farmerek, filmes pólók, chunky sportcipők és más menő holmik – mellett, a bolt magával ragadó hangulata miatt is érdemes betérni.

1027 Budapest, Margit krt. 62.

Szia+

Ami az egyedi atmoszférát illeti, a Szia+ sem panaszkodhat. A több mint 30 alkotóval együttműködő üzlet apró kincsesládaként húzódik meg a Budafoki úton, és inspiráló energiáival hívogatja a divat szerelmeseit. Hasznos kis cuccokkal szépítik meg az idei tanévet: vászonszatyrok, újrahasznosított felsők, hátizsákok, övtáskák és famerlenyomatos füzetek sem hiányoznak az árukészletből.

1111 Budapest, Budafoki út 17.

Szputnyik Shop

A Dohány és a Király utcában jóval nagyobb alapterületű boltokban élheted ki a fenntartható divat iránti szenvedélyedet. A mix & match mekkái second-hand és designer termékek, köztük jegyzetfüzetek, bizsuk és napszemüvegek sorát ajánlják vásárlóiknak olyan világmárkákkal, mint a Fjallraven, a TOMS, a PAEZ vagy a Dr. Martens. Ha felkeltettük az érdeklődésed, tegyél virtuális sétát a Szputnyik webáruházában!

1074 Budapest, Dohány u. 20.

1062 Budapest, Király u. 22.

Konfekció

Voltál már olyan helyen, ahol úgy érezted, mintha egy időgépből léptél volna ki? A Víg utcában fellelhető Konfekció pontosan ezt az érzést fogja felébreszteni benned a mintás, múltidőző ruhadarabokba bújtatott kirakatbabáival. Szenzációs szetteket lehet összedobni náluk! Folyamatosan megújuló árukészletükben biztosan ott lapul valami neked való.

1084 Budapest, Víg u. 22.

Ludovika Shop

A Rumbach Sebestyén utcában üzemelő Ludovika Shop szuper termékpalettát pakol össze szezonról szezonra, hogy te, kedves leendő vásárló, minden évszakban kitűnhess a tömegből. A nőies fazonú ruhák rajongóinak mindenképpen megéri betérni. A szetteket elnézve nekünk a 80-as 90-es évek filmjei ugranak be, ami azért elég ígéretes!

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 15.