Díjnyertes borokkal várja vendégeit a Jammertal Látványpince

A villányi borászat termékei számos nemzetközi elismerést gyűjtöttek be az elmúlt években. 

2018-ban több új megközelítésű nemzetközi borverseny indult el világszerte. Ezek lényege, hogy a kizárólag női bírálókból álló zsűri elé kizárólag női borászok termékei kerülhetnek. E versenyek a Vino y Mujer Madridban, a Feminalise Párizsban és a Women’s Wine & Spirits Awards Londonban.

Az elmúlt évtizedekben a nők az édes fehér boroktól egyre nagyobb számban fordultak a száraz vörösborok felé. Ez nem kis részben annak köszönhető, hogy a borászati technológia fejlődése hatalmas játékteret adott az innovatív, jól felkészült szőlészek és borászok számára. A bor, mint magas minőségű élvezeti cikk pedig ezáltal új területeket hódított meg, jelesül a tudatos női borértőket.

A Jammertal Borbirtok is tudatosan kereste a különleges hozzáállással és felkészültséggel rendelkező női borászati vezetőket. 2011 és 2018 között Szabó Kata Veronika, majd miután őt családi okok külföldre hívták, tavaly óta Kövesdi Zsófia vezeti a világ egyik legjobban felszerelt és szakmailag egyik legkiválóbb borbirtokát.

Mindennek tükrében nem meglepő, hogy a legelismertebb tradicionális francia, német és osztrák borversenyek aranyérmei mellett a Jammertal Borbirtok (hivatalosan Wunderlich Borászati Kft.) vörösborai az említett új típusú megmérettetéseken is átütő sikereket értek el, hisz a „nagy vörösök” kategóriájában az összes nagydíjat elhozták.

Ahhoz képest, hogy sok, magát valamire tartó külföldi és hazai borászat el sem indítja nyílt versenyeken az általuk legjobbnak vélt tételeit attól félve, hogy egy nemzetközi összehasonlításban nem mutatkozik majd meg termékeik minősége, a Jammertal Borbirtok – tudatában saját értékeinek – vezető szerepet játszik a magyar vörösbor nemzetközi hírnevének öregbítése terén.

A 2018. évi Women’s Wine & Spirits Awards a KOH-I-NOOR CF 2011 tételt „Double Gold”, míg a Feminalise 2019 a Cassiopeia CS 2011 -et „Gold” elismerésben részesítette, a 2018. évi Vino y Mujer versenyen pedig a Cassiopeia CS 2011 „Diamond” kategóriába került. Ugyanitt 2019-ben a Cassiopeia Franc 2011 „Diamond”, a KOH-I-NOOR CS 2011 pedig „Grand Diamond” érmet nyert, vagyis hazavihette a verseny legjobb vörösborának kijáró kitüntetést.