taberna infinito, avagy mediterrán életérzés a Balatonon

Szeptember közepén – a Funzine éves csapatépítőjén – a Balaton legszebb panorámájú étterme látott vendégül bennünket. 

Mesebeli tájra vitt az utunk szeptember közepén, a Funzine évente megrendezésre kerülő csapatépítő kirándulásán. Szombati ebédünket a festői szépségű Kisapátihegyen fekvő taberna infinito étteremben fogyaszthattuk el, ahol a finom falatok mellett a lenyűgöző panorámában is gyönyörködhettünk.

Páratlan helyszínen, a Szent György-hegy kisapáti oldalában nyitott meg a Balaton legszebb kilátással rendelkező étterme 2018 nyarán. Bár az odavezető keskeny, fákkal és sűrű bokrokkal szegélyezett út első látásra talán egy picit ijesztő lehet a kevésbé gyakorlott autóvezetőknek, érdemes minél előbb megszabadulni a kételyektől és elindulni, hisz a lélegzetelállító panoráma kárpótol bennünket az apró megpróbáltatásokért.

Odafenn pedig nemcsak a Badacsony, hanem a környező tanúhegyek is premier plánban tárulnak elénk, sőt a teraszról a Balaton egy kis szeletére szintén rápillanthatunk.

blank

A taberna infinito kialakítása hűen tükrözi a tulajdonosok által megálmodott „határtalan vendéglő” koncepciót, hisz tulajdonképpen egyetlen hatalmas, végtelenbe nyúló panorámateraszból áll, így pedig bárhol foglaljunk is helyet, asztalunk mellől zavartalanul élvezhetjük a Balaton-felvidék szépségét.

A mediterrán stílusú vendéglátóhely ételkínálata a spanyol konyha legjavát hozza el a magyar tengerhez megidézve a klasszikus tapas bárok hangulatát. Ennek megfelelően a taberna infinito korlátlan fogyasztást biztosít a különlegességekből, így az arra járók többek között megízlelhetik a jamón serranót, a rizzsel töltött szőlőlevelet citromos pácban, a mizithra névre hallgató mentás-fokhagymás görög túrót, vagy éppen a chorizót és a sült kápia paprikát.

blank

Második fogásként kis csapatunk tesztelhette a páratlan fűszerezésű spanyol mangalica pörköltet (chilindrón) is, melyben néhányan a fahéj jellegzetes ízét véltük felfedezni. Az italkínálatot tekintve elérhetők a helyszínen (ugyancsak korlátlan mennyiségben) a Nyári Pince, illetve a Fisher birtok minőségi borai, valamint a frissítő házi limonádék és szörpök.

blank
Forrás: taberna infinito

További jó hír, hogy a taberna infinito kutyabarát, így kis kedvenceinket is szeretettel várják itt a tulajdonosok egy finom ebédre vagy vacsorára. Sőt mi több, a hely esküvők és lakodalmak lebonyolítására is alkalmas!

A szezonálisan nyitva tartó étterem októberben még látogatható: szombatonként 12:00-20:00-ig, vasárnaponként pedig 12:00-19:00-ig, de ha errefelé tervezzük tölteni a hétvégénket, érdemes előre asztalt foglalni!