Újdonság a közlekedésben: Vadi új trolibuszokat szerzett be a főváros

A BKK beszámolója szerint ettől a héttől vadonat új Solaris-Škoda trolibuszok közlekednek a fővárosban. A 10 szóló és 11 csuklós trolibuszból álló flotta járművei kényelmes és minőségi utazási élményt biztosítanak az utasok számára.

Az első szóló és csuklós prototípus trolibuszoknak egyenként 500 kilométer, míg a többi jármű esetében egyenként 100 kilométeres hibamentes próbafutás volt előírva, mielőtt megtörtént a forgalomba állás. A hatékony légkondicionálóval és fűtőrendszerrel felszerelt járművek alacsonypadlós kialakításúak, ezért a mozgásukban korlátozottak, illetve a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatják őket. A trolibuszoknál a műszaki és ergonómiai megoldásokat, illetve a kedvező energiafogyasztást is szem előtt tartották a beszerzésben.

Jelenleg a főváros útjain 36 ilyen gyártmányú és típusú, ám korábbi generációból származó jármű közlekedik. A trolik legalább 4 kilométert felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni, ezért egy esetleges áramkimaradás, felsővezeték-hiányos útszakasz vagy akár a járat elterelése sem okozhat gondot. Vezeték nélkül is zökkenőmentesen közlekedhetnek tovább. Az összes új járművet rögzítésre alkalmas kamerákkal szerelték fel, amely növeli az utasok biztonságát, és segítséget nyújt a szándékos károkozások megelőzésében, vagy az elkövetők azonosításában.

Forrás: BKK.hu
Kép: BKK.hu