Mit ünnepel ma a Google? Saját magát!

Kedvenc keresőoldalunk 21 éves lett! 

1998. szeptember 27-én indult világhódító útjára a Google keresőrendszer, melyen naponta több mint 200 millió felhasználó fordul meg a Föld minden pontjáról. Épp emiatt a Google.com már évek óta a világ legnézettebb weboldala.

21 éves a Google

A szolgáltatást két stanfordi hallgató, Sergey Brin és Larry Page alkotta meg a kilencvenes évek végén, 2019-re pedig vállalkozásuk már 800 milliárd dollárt ér!

Honnan jött a Google név?

Az alapítók, miközben nevet kerestek programjuknak, rátaláltak egy nagy számokat tartalmazó listára, melyen megtalálták a googol számot, mely más néven tíz szexdecilliárd, avagy 10 a századikon. Innen jött a Google neve, mellyel azt szerették volna jelképezni, hogy mennyi adatot kezel majd keresőmotoruk. Azt, hogy a googolból Google lett, egy véletlen elírás adta, melyre csak akkor jöttek rá, mikor már bejegyezték a google.com címet.

A Google kezdőoldala
Hányszor látod ezt egy nap?

A Google a mindennapjaink részévé vált

A kereső kapcsolt alkalmazásain keresztül jelenleg térképként, helyesírás-ellenőrzőként, szótárként, számológépként, naptárként és pénzváltóként is használatos, így feltehetőleg a következő 21 évben sem kell attól tartanunk, hogy hirtelen eltűnik a mindennapjainkból.

Ünnepeljük tehát ma a Google-t, akár – az alábbi videó segítségével – néhány újfajta keresési módszer elsajátításával!

Néhány újdonság, amit a Google nemrég vezetett be: