Medvelessel újított be a Google Maps

Áprilisban jelentősen megújult a Google Earth, melyről akkor be is számoltunk. A hónapokkal ezelőtti fejlesztéseknek köszönhetően elég volt beírnod egy híres épület vagy látványosság nevét, és a Google egyből megmutatta, hol található a hely, sőt, még néhány infót is szolgáltatott róla. A mostani újításnak köszönhetően pedig még többet láthatunk a Földből. 

Egészen pontosan az alaszkai Katmai Nemzeti Parkból, melyet a Google élő közvetítésén csodálhatunk meg. Ha elég szemfülesek vagyunk, azt is elcsíphetjük, hogyan kapják el a medvék a Brooks folyóban úszkáló lazacokat.

A Google Earth Voyager nevű új funkciója ugyanis azt teszi lehetővé (majd), hogy a világ különböző gyönyörű tájain virtuális túrákat tehessünk, és élő közvetítésen keresztül láthassuk őket. A Google eddig még csak a fent említett alaszkai parkot kamerázta be, itt 5 helyen állított fel kamerákat, melyek közül az egyet a folyó vízszintje alatt helyeztek el, hogy tényleg minden, de minden szemszögből láthassuk a csodálatos erdőt.

Az elő közvetítés megtekintéséhez kattints ide.