Mutatjuk, milyen programokkal vár az Esernyős októberben

A Margit hídtól 3 HÉV-megállónyira elhelyezkedő óbudai kulturális tér a következő hónapban is izgalmas programokkal várja vendégeit. Íme a mi kedvenceink! 

2019. október 2. 19.00 óra – Színház Szerda – Az étkezés ártalmasságáról

A FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében létrejött, Parti Nagy Lajos műve alapján született színdarabban a főhős (Mészáros Máté) ad elő tragikomikus nagymonológot életről, halálról, szerelemről, szenvedélyről és arról az olthatatlan, kéjes dühről, amivel az ember időnként be akarja kebelezni a másikat és az egész világot.

Jegyár: 1 500 HUF

2019. október 8. 20.00 óra – Royal Opera House Live – Mozart: Don Giovanni

A londoni premierrel azonos időpontban tekinthetjük meg az óbudai Esernyősben Mozart Don Giovanni című operáját a Royal Opera House társulatának előadásában. A 3,5 órás előadásban megismerhetjük a címszereplőt és a nőket, akiket elcsábít; később pedig a keserű bosszút, mely elől ő sem menekülhet.

Jegyár: 2 000 HUF

2019. október 18. 19.00 óra – Művek és Mi – Szóljon hangosan az ének, avagy: mi is az a fiatal magyar irodalom? 

A Fiatal Írók Szövetségének közreműködésével október 18-án a fiatal irodalom legjelentősebb képviselőivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők különböző történetek, improvizációs játékok és zene segítségével.

Jegyár: 1 500 HUF

blank

2019. október 20.  18.00 óra – Kiállításmegnyitó – Élő Magyar Festészet

3 óbudai intézményben nyílik a Magyar Festészet Napján izgalmas kiállítás, a megnyitó ünnepségre pedig az Esernyős Galériában kerül sor október 20-án. Ezen a helyszínen a DOYENEK című tárlatot tekinthetjük meg, az Óbudai Múzeumban a Közép generáció című kiállítás látható, a HelloWood Zichy udvar pedig a Fiatalok című gyűjteménynek ad majd otthont egészen november 10-ig.

blank

2019. október 25. 19.00 óra – Wine Time – Ritka magyar kékszőlő

A legjobb hazai vörösborok megkóstolására nyílik lehetőség a Wine Time október 25-ei alkalmán. A hangulatos háttérzenéről az International Love Affair DJ-i gondoskodnak.

Jegyár: 3 500 HUF

blank