Mi az a perec? És mit keres pont ma a Google nyitóoldalán?

Ma ismét különleges videós logóval jelentkezett a Google. Egy perec képe tűnik fel a kereső nyitóoldalán, és ha rákattintuk egy videó indul el, melyben egy kézpár perectésztát gyúr, majd hirtelen ki is sülnek a darabkák a Google nevét kiadva.

A felső sarokban a kis nagyítóra kattintva felteszi a kérdést: mi az a perec? Ha már előkerült a téma válaszoljuk is meg!

Mi az a perec?

A perec lisztből, vízből és élesztőből készült, zárt, íves alakúra formázott táplálék – szól a definíció. A hagyományos perec alakja egy jellegzetes szimmetrikus forma: a hosszú tésztacsík összefonódik és aztán visszafordul önmagába, ez a speciális perechurok. Egész Európában, emellett Észak-Amerikában is népszerű pékáru.

Mi az a perec? És mit keres pont ma a Google nyitóoldalán?

Milyen lehet egy perec?

Állaga szerint lehet puha vagy kemény, ízesítése szerint sós vagy édes. Míg Európa legtöbb országában a sós, Lengyelországban és az Egyesült Államokban az édes perec a közkedvelt. Formája a hagyományoson kívül lehet karika vagy vékony sóspálcika.

Miért ma került a Google nyitóoldalára?

Mert ma kezdődik a Oktoberfest! A perec pedig a legklasszikusabb sörkorcsolya Münchenben. A Google kis perecét ugyan Kalifornia államban gyúrták, de azért arra figyeltek, hogy egy német pékséget (Eshter’s German Bakery) kértek fel a videó elkészítéséhez segítségül.