Idén is megrendezésre kerülnek a Szlovén Filmnapok

2019-ben immár negyedik alkalommal ismerkedhet a magyar közönség a kortárs szlovén filmművészettel. 

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. Közel egy hónap múlva, 2019. október 10. és 12. között a magyar közönség három díjnyertes szlovén alkotást tekinthet majd meg.

Urša Menart női rendező Elég a lúzerségből című filmjében a 29 éves Špela történetét ismerhetjük meg, akinek legjobb barátnői évekkel ezelőtt elköltöztek Szlovéniából most pedig a szerelme is elindul szerencsét próbálni Amerikába. Eljött tehát az idő, hogy Špela végre felnőjön és megtalálja önmagát.

Darko Štante Következmények című alkotásában Andrej kezelhetetlen, erőszakos viselkedése miatt nevelőotthonba kerül, ahol nehézfiúk között találja magát, akikkel egyre veszélyesebb kalandokba keveredik, miközben egy titkot is meg kell őriznie…

Végül Miroslav Mandić Játszom, létezem című munkája három történetet mesél el arról, mit jelent színésznek lenni, valamint hogy hol van a határ a szereplő és a szerep között.

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.