Ősz a világban, avagy így néz ki máshol a színpompás levelek évszaka!

Az őszi táj tagadhatatlanul csodaszép: ilyenkor a lehulló levelek a barna & a narancssárga árnyalataiba öltöztetik a természetet, és nyugodtságot áraszt magából a vidék. A tourradar.com cikke szerint 7 országot kell feljegyezned az utazási bakancslistádra, ahol elképesztően mutatós ez az évszak!

Kanada

Kanada nyugati részét a Sziklás-hegység miatt ajánlják őszi túrákhoz, de állítólag még egy olyan nagyváros, mint Toronto is más fényben tündököl az év ezen szakában. Az autózóknak a Fundy Coastal Drive útvonalát ajánlják.

Dánia

Koppenhága környékén meglehetősen szeles az ősz, de a narancssárgára festett táj látványa minden kellemetlenséget feledtetni tud. Dániában nem aprózzák el a betakarítási időszak megünneplését, ami még egy ok, amiért megéri ellátogatni oda.

Fotó: Flickr (Ulrich Jakobsson)

USA

Az Egyesült Államokban New York, Boston és Chicago környékét jó szívvel ajánlják az ősz szerelmeseinek. Ha a nagyvárosi nyüzsgés helyett valami természetközelibbre vágynál, irány Vermont, vagy az Acadia Nemzeti Park (Maine)!

blank

Anglia

Az őszi varázslat a szürke angol kisvárosok életét is megszínesíti, hát még a vidéki utcákét, terekét! Kingley Vale, New Forest és Westonbirt abszolút kihagyhatatlan ilyenkor!

blank

Skócia

Legjobb, ha októberben látogatsz el Skóciába, mert akkor tündököl teljes őszi színpompájában az ország, aminek egyébként egyötödét borítják fák. Elég Edinburgh-ot bejárnod, hogy felfedezd az évszak legszebb jegyeit.

blank

Svájc

Svájc lélegzetelállító tájairól már mindannyian hallottunk, a szerencsésebbek személyesen is látták már az ország mesés hegyvidékeit. Képzeljük csak hozzá az őszi ruhába öltözött, túrázásra is tökéletesen alkalmas környezetet!

blank

Japán

Kyoto, valamint a Fuji-hegy és az Öt-tó vidéke évszaktól függetlenül bakancslistás kirándulóhelyek. Aztán eljön az ősz, és az amúgy is mesés vidék szemkápráztató új ruhát ölt. Indulhatunk?

blank