A legjobb hétvégi programok a Balaton Pikniktől a fővárosi koncertekig – szeptember 12-15.

Csodálatosan szép napsütéses hétvégének ígérkezik a mostani, érdemes kihasználni a vénasszonyok nyarát, és részt venni a szabadtéri programokon, amíg még lehet, lássuk melyek a legizgalmasabb események a fővároson innen és túl!

Szeptember 12., csütörtök

VIII. VEGAN FOOD FEST – szeptember 12-15.

Találkozzunk immár nyolcadik alkalommal Magyarország első, tisztán növényi gasztrofesztiválján, a Vegan Food Festen, ahol négy napon keresztül élvezhetitek a növényi ételekkel járó ízkavalkádot. Kóstolnád hazai és határon túli ételkülönlegességek növényi alternatíváit? Lehűtenéd magad egy tejmentes fagyival? Nem tudod elképzelni, milyen egy vegán hamburger vagy hotdog? Szereted a tápláló, nyers ételeket és a superfoodokat? Megkóstolnád pár magyaros fogás vegán változatát? Bűntudatmentes édességre fáj a fogad? Igen? Akkor a VIII. Vegan Food Festen a helyed! Szeptember 12. és 15. között vegán és vegánbarát éttermek, cukrászdák, street foodosok várnak Rád, hogy neked egyéb dolgod ne legyen, csak élvezkedni a gasztroforgatagban.

hétvégi program

Marketing Summit & Influencer Festival

A Magyar Marketing Szövetség az idei évben új helyszínen, az Erzsébet téri Akvárium Klubban, új időpontban, szeptember 12-én rendezi meg a marketingszakma első számú konferenciáját, a Marketing Summit Hungary-t. Másnap, szeptember 13-án az influencerek és az influencer marketing iránt érdeklődők szakmai fesztiválja, az Influencer Festival kerül megszervezésre a Positive Adamsky által.

Térey János: Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba – könyvbemutató

Rosmersholm: nagy tervek, nagy álmok, elveszített hitek, elvesztegetett lehetőségek otthonos helyszíne. A polgári világrend alkonya, a szabadságvágy és a reményvesztett boldogságkeresés metaforája Henrik Ibsen drámájából átfogalmazva jelenkorunkba.

Szeptember 13., péntek

World Urban Games Budapest 2019

A legelső World Urban Games Budapesten 2019. szeptember 13-15. között! SAVE THE DATE ! Hogy mi is a World Urban Games? AZ UTCAI SPORTOK LEGNAGYOBB VILÁGVERSENYE! A RENDEZVÉNY INGYENES! HELYSZÍN: Régi Nagyvásártelep, ami pár száz méterre van a Budapest Parktól. Az ingyenes belépéshez csak egy egyszeri regisztrációra van szükséged ITT!

Balaton Piknik 2019

Szeptember 13-án és 14-én, az egyik leglenyűgözőbb koncerthelyszínen, a Balatonboglári Gömbkilátónál olyan világsztárokkal várunk titeket, mint a Morcheeba, Roisín Murphy, Gilles Peterson, Nicola Conte, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto, vagy José González.

hétvégi program

Irie Maffia Baby Boom, vendég: The Bluebay Foxes – Budapest Park

Jó ideig az utolsó Irie Maffia buli az országban! Gyertek el szeptember 13-án a Budapest Parkba, ahol Sena és az akkor már nyolcadikhónapos pocaklakóját is láthatjátok a színpadon. Sőt, igazi babyboom lesz a zenekarban, ugyanis Busa Pista is gyermekáldás elé néz. Szóval egy eddig még soha nem látott, nagyszabású babaváró buli, mielőtt a zenekar hosszabb pihenőre vonul – rengessük meg idén utoljára az Irie Maffiával a Parkot és igyunk egy utolsó Hajnali kört a csemeték egészségére!

hétvégi program

Szeptember 14., szombat

Denis Côté a CineFesten!

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrielnöke a Locarnói Filmfesztiválon egy Arany- és két Ezüst Leopárd-díjat nyert, világhírű Denis Côté. Az elismert művész filmjeiből a fesztivál a Kitekintő szekcióban retrospektív sorozatot is szervez. A programban Denis Côté három műve szerepel: A bársonyos bőr, a Szellemvárosi antológia és a Wilcox.

pUPpet-Ingyenes Tanévindító Családi Bábfesztivál

Az UP rendezvénytér 2019. szeptember 14-15-én egy új, kétnapos fesztiválnak ad teret és lehetőséget, ahol a középpontban a bábszínház áll. A kezdeményezés célja, hogy a tanévkezdés fáradalmai közepette legyen egy igazán színes programsorozat, ahol a családok felhőtlen jókedvben, tartalmas szórakozással tölthetik el e szeptember közepi hétvégét. A részvétel ingyenes.

Szürreál-est Dalítól Magritte-ig – Tigrisbukfenc a felhők felett

Vágyak, álmok, valóságok, erotika – dr. Hevesi Kriszta szexológus mesél tabuk nélkül. Rendhagyó tárlatvezetések a hazai divatszcéna legizgalmasabb divattervezőivel, Abodi Dórával és Szegedi Katával. Tajtékos napok a Moziteraszon fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhők között, Budapest legcsodálatosabb látképével. Magritte ihletésű táncprodukció Nemes Zsófi táncművész előadásában. Vágy-álom – montázs-workshop a Kreatív szigeten. Te mire vágysz igazán?

hétvégi program

DFFRNTroom pres. Alexander Kowalski

Hogyan is indíthatnánk a saját klub nyitást, mint egy jól ismert régi techno motorossal, aki a berlini Tresor klubban debütált 1997 nyarán. A klub atmoszférája és egy-két eleme kísértetiesen hajaz a Berlinben található egységre, de jó pár európai underground klub alkotó eleme köszön vissza kicsiny klubunkban, amit személyesen tapasztalhattok szeptember 14-én a nyitó bulin, Alexander Kowalski vezénylésével. A magyar support természetesen a saját agencyből került ki, amit ezúttal Julian Marcell és Kitti Kay képvisel majd. Tartogatunk nektek másik istállóból érkező artistot is, őt a teljes artwork cserevél fedjük majd fel nektek.

Szeptember 15., vasárnap

Piacok Napja 2019

Idén DUPLÁZUNK! Szeptember 15-én, vasárnap, a nagy érdeklődésre való tekintettel idén másodszor is lesz PIACOK NAPJA, amelyen az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik. Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek… MINDENT meg fogtok találni a PIACOK NAPJÁN! :) Egy különleges nap mikor több piacról egyszerre egy helyen kínálják az árusok a portékáikat hatalmas választékban.

hétvégi program

Bohém rapszódia

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury (Rami Malek) fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Encuentros Flamencos Évadnyitó Koncert és Klub

A flamenco varázsa a találkozásokban rejlik: ahogy a több száz évnyi tradíció a jelen kor zenei és mozgásformáival keveredve éled, ahogy a színpadra lépő művészek a pillanat erejéből, közös energetikai terükből improvizatív módon merítve formálják dallamaikat, ritmusaikat, mozdulataikat. A zenei hagyomány jelenünk ízlésével, energiáival fuzionál, míg a műfaj művelői egymás művészi világával összefonódva muzsikálnak. E körbe a közönség és reakciói éppúgy bevonódnak, mint a dallamok, így valósul meg a flamenco koncert minden pillanatában megismételhetetlen varázslatos közös és közösségi élménye. Ezen az estén Andalúzia zenei kincsét mexikói és magyar művészek hozzák el a StúdióK Színház színpadára.

Be Massive Horizon X Eiffel tér x Daytime Open Air party

A 2019-ben indult a Be Massive Horizon sorozat célja, hogy különleges helyszínekről jelentkezzen. Eddigi megmozdulások: Debreceni Víztorony, Dunakanyar, Festetics Kastély, Visegrád, Nagymaros, Szentendre, Tihany, President Hotel rooftop, A cél, hogy minél többen kimozduljanak otthonról és felfedezzék a csodás helyszíneket akár családosan is! Az előadás lehet akár élő zene, akár elektronikus performance, vagy más művészeti előadás!