Ő Alvaro Soler, a SZIN egyik legjobban várt fellépője

Augusztus 30-án megőrülhet a szegedi közönség, mert a gyakran spanyol szívtipróként emlegetett Alvaro Soler nyári turnéjának egyik állomásaként a napfény városában áll színpadra.

Az ország megannyi fesztiválja között két dolog miatt különleges a Szegedi Ifjúsági Napok. Egyrészt, mert ellenállhatatlan „kisvárosi” báj övezi, másrészt, mert a nyár utolsó zenei fesztiválja. Kisebb költségvetésből gazdálkodik, mint társai, ezért a fellépők között jobbára hazai előadók és kevés nemzetközi sztár sorakozik fel. Idén a nagy nevek egyike a 28 éves spanyol-német énekes, Alvaro Soler, akinek a neve elsőre lehet, hogy nem hangzik ismerősen, pedig volna miért megismerkednünk vele.

Első albuma 2015-ben jelent meg az Universal Music gondozásában, és már egy évvel később zsűritagjának választotta az olasz X-faktor. Az El Mismo Sol c. dallal hatalmas ismertségre tett szert a világban, de ami igazán elindította a karrierjét, az ugyanennek a szerzeménynek a Jennifer Lopezzel előadott kétnyelvű változata. A sikerszéria folytatásaként Soler 2016-ban kiadott dala, a Sofia ostromolta az európai lejátszási listákat; több országban, köztük Lengyelországban és Olaszországban is listavezető lett, a hozzá készült videóklipet több mint 500 millióan látták.

Második albuma, a Mar de Colores 2018-ban jelent meg olyan slágergyanús dalokkal, mint a La Cintura, amelyben Flo Rida is közreműködik. Az idei nyár egyik leghangulatosabb talpalávalója, ha belehallgatsz, biztosan ráismersz, még ha eddig fogalmad sem volt róla, ki az az Alvaro Soler.

Augusztus 30-án 22.30-kor lép a Szegedi Ifjúsági Napok színpadára, ha Budapestről mennél, bőven van még időd odaérni! Részletek: itt.