A szülők legrosszabb rémálma: Pihu

Már megnézhető a Netflix legújabb, igaz történet alapján készült, Pihu című filmje, aminek főszereplőjét akár a Reszkessetek, betörők! filmek is ihlethették volna, két hatalmas különbséggel.

Egyrészt, a Pihuban szereplő kislány szintén magára marad otthonában, de esetében tragikusan alakulnak a dolgok. Édesanyja váratlanul meghal, míg apja üzleti út miatt távolmaradásra kényszerül. A gyermek tehát konkrétan bezárva találja magát egy lakásban, segítséget kérni nem tud, és mindennek a tetejében még egy élettelen test is karnyújtásnyira hever tőle, ami már önmagában rémisztő.

Másrészt, felügyelet nélkül egy kétéves számára szörnyen veszélyes hely a felnőttek világa. Kevinnel ellentétben érte valóban aggódnunk kell, hiszen bizonytalan mozdulatai komoly következményekkel járhatnak; a legátlagosabb bútordarab vagy lakáskiegészítő, esetleg csúszósabb padlóelem is halálos fenyegetést jelent rá. A csapdákat nem ő készíti, hanem az élet maga.

Garantált, hogy nézőként minden másodpercet végigizgulunk, és csak azért várjuk a film végét, mert akkor végre nem kell feszülten figyelnünk az apróság összes mozdulatát.

Ha stresszmentes kikapcsolódásra vágysz, ezt a filmet NEM ajánljuk.