Új zenei dimenziókba repítenek a BMC augusztusi koncertjei

A BMC augusztusi koncertkínálatában az újszerűségé a főszerep. Válogatásunkban ezúttal a hónap (várhatóan) legegyedibb hangzású koncertjeit mutatjuk be. 

Dés András Erdőkerülő Quartet – augusztus 7. (szerda) 20:00 

A Dés András vezette Erdőkerülő Quartet hamarosan nevéhez hűen egy erdőben tervezi rögzíteni legújabb albumát. A dobos ezúttal nem saját hangszerén, hanem fákon, köveken és vízen veri majd az ütemeket, így bizonyára páratlan hangzású eredményt kapunk kézhez. A különleges stúdiózást megelőzően a négytagú formáció az új dalokat hagyományos körülmények között is előadja augusztus 7-én a BMC színpadán.

Subtones – augusztus 10. (szombat) 20:00 

A folyamatos megújulásra képes Subtones új felállással koncertezik augusztus 10-én Budapesten. A zenekart vezető, trombitán játszó Subicz Gábor Jónás Verát és Kiss Flórát is teljes jogú csapattaggá avatta, hogy hangzásban elinduljanak a vokális zene irányába; míg az új ütőhangszeres-beatboxer Szarvas Dávid afrikai ritmusokat csempész a groove-válogatott repertoárjába.

Rita Payés – Elisabeth Roma (CAT) – augusztus 23. (péntek) 20:00 

A tizenkilenc éves katalán énekesnő, Rita Payés legutóbbi projektjében klasszikus gitáron játszó édesanyja, Elizabeth Roma társaságában zenél a világ rangos jazz színpadain. Az anya és lánya duó tradicionális altatódalokat, bossa novát és fadókat is hoz majd a magyar közönségnek, akik egy nagyon személyes hangvételű koncertműsort hallgathatnak végig.

BMC Nemzetközi Cimbalomverseny 2019 | Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band feat. Branka – augusztus 28. (szerda) 20:00 

Roma muzsika, jazz, flamenco, swing, klezmer és ragtime dallamok keverednek a hat virtuóz alkotta Gipsy Cimbalom Band zenéjében, akik augusztus 28-án a magyar-szerb származású Básits Branka énekesnővel lépnek fel a BMC-ben. Brankának köszönhetően a hangzás egy újabb színnel, a szenvedélyes balkáni stílusjegyekkel bővül.