Komolyzenei csemegék a Pesti Vigadó augusztusi műsorából

A komolyzene szerelmesei augusztusban is nagyszerű estéket tölthetnek a Pesti Vigadóban. Lássuk, mely koncertek emelkednek ki leginkább a havi repertoárból! 

Budapest Gálakoncert – 2019. augusztus 17. – 20:00

A Vigadóban immár hagyományossá vált Budapest Gálakoncertek – az Operettszínház, a Duna Balett Együttes és a Duna Szimfonikus Zenekar közreműködésével – a magyar zenei kultúra legismertebb darabjait hivatottak bemutatni a közönségnek.

Jegyár: 10 200 – 12 600 HUF

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertje – 2019. augusztus 21. – 19:00

2018 nyarán egy a teljes Kárpát-medencét lefedő válogatás eredményeként született meg a Nemzeti Ifjúsági Kórus, mely műsorával a kodályi zenepedagógia közösségépítő erejét hirdeti. Az együttes hamarosan a birminghami Brit Kóruskarnagyok Szövetségének éves kongresszusán képviseli hazánkat, ez alkalomra készült műsorukat tekintheti meg a budapesti közönség augusztus 21-én a Vigadóban.

A belépés díjtalan, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

A magyar hegedű – 2019. augusztus 23. – 19:30

300 év híres magyar hegedűseinek állít emléket az Ertüngealp Alpaslan vezényletével bemutatásra kerülő nagyszabású koncert. Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Radics Ferenc és Zenekara, Szalonna és Bandája, valamint Lendvay József hegedűművész.

Jegyár: 2 500 HUF

blank

MÁV Zenekar karmesterkurzus – 2019. augusztus 26. – 19:00

A MÁV Szimfonikus Zenekar augusztus 26-án Uuno Klami, Ludwig van Beethoven és Felix Mendelssohn egy-egy közismert alkotását tárja a közönség elé a Vigadó színpadán. Az estén a Finn Nemzeti Opera legendás művészéről, Jorma Panuláról elnevezett Nemzetközi Karmesterkurzus résztvevői vezényelnek majd.

Jegyár: 1 000 HUF

blank