Ősszel érkezik a jövő héten Budapesten koncertező Iggy Pop új albuma

Az élő legenda három év kihagyás után jelentkezik új albummal. 

Iggy Pop legutóbbi, Post Pop Depression című lemeze igazi sikersztorinak bizonyult: az akkor 68 éves legenda ugyanis korábban még sosem ért el ilyen magas helyezést az amerikai és a brit albumeladási listákon. A napokban azonban kiderült, hogy hamarosan újabb korong lát majd tőle napvilágot, melyről a címadó dalt már meg is hallgathatjuk.

Iggy szerint a szeptember 6-án megjelenő anyag teljesen más lesz, mint bármi, amit korábban tőle hallhattunk.

„Ezen az albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm a gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéi után biztos voltam benne, hogy sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Viszont ahelyett, hogy örültem volna ennek, üresnek és kimerültnek éreztem magam. Csak el akartam bújni a napszemüvegem mögé, hátat fordítani mindennek, és továbbállni – szabad akartam lenni. Tudom, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, de mindig mindent ennek az érzésnek rendeltem alá. Így született ez az album is: egyszerűen csak hagytam, hogy megtörténjen.”

Ha szerencsénk van, a most debütált Free élőben is elhangzik majd július 24-én a Budapest Park színpadán. Ha szívesen ott lennél a koncerten, ide kattintva vásárolhatod meg a belépődet!