Szédülj bele a filmekbe: Jön a VI. Vertigo Filmhét!

Az elmúlt öt év nagy sikerét követően július 24-31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét.

Egy teljes héten át naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – art filmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül öt az országos premier előtt látható majd. A Puskin mozihoz idén három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora – Savaria Filmszínházban, a szegedi Belvárosi moziban és a szolnoki TISZApART Moziban is lesz Vertigo Filmhét egyéni programmal és jegyárakkal.

A Budapest Film Zrt.-vel közösen megrendezett Vertigo Filmhétnek kiemelt küldetése, hogy az európai és szerzői filmnek csináljon reklámot és meghozza a közönség kedvét a kontinens sokszínű és változatos filmkészítéséhez, ellensúlyozandó az amerikai tömegfilmek áradatát. Ennek érdekében a filmhét átnyújtja az európai filmkészítés kvintesszenciáját a legjobb fesztiválnyertes filmek és közönségsikerek formájában. A Vertigo Filmhét célja továbbá, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az artmoziba járáshoz és igényes artfilmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 1200 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók, a Kettős életekre a jegyár 1600 forint. A jegyelővétel július 11-én kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és online itt. A filmhét szpotja itt tekinthető meg.