Zenés-irodalmi műsor a 30Y frontemberével

A zene és az irodalom találkozását ünnepli Beck Zoli rockzenész és Háy János író július 14-én a zsámbéki Romtemplomban.

Az est főszereplői nyolc évvel ezelőtt találkoztak össze, barátságuk pedig a véletlen műve épp úgy, mint az előadásuk címe. Közös fotózásra voltak hivatalosak az akkor még épülő 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri megállójába. Az ötlet – amely valószínűleg arra alapozott, hogy az underground figuráit a föld alatt fotózzák, nem nyerte el a tetszésüket, kissé sután, zsebre dugott kézzel ácsorogtak mindketten, majd beszélgetni kezdtek.

Az est címe pedig azért lett Háy come Beck, mert Háy János félálomban úgy gondolta, a szellemes szójáték a nyerő választás, és lediktálta egy folyóirat szerkesztőjének, aki így adta nyomtatásba az előadással kapcsolatos szöveget. Utóbb Háy megbánta az elhamarkodott döntést, és most közösen gondolkodik a duó, mire változtassák meg a közös projekt címét. Mire számítson, aki július 14-én megnézné őket?

„Egyszerű volt a kiindulópontunk: olyat tudunk csinálni a színpadon, amit egyébként is. És amit nem, arról nem akarjuk azt állítani, hogy menne. Amit meg tudunk: írni, zenélni, gondolkodni, beszélni, hallgatni, ilyeneket. Az este ennek megfelelően alakul. És ahol mi kevesek vagyunk – mert nem vagyunk például jó színészek -, ott megkérjük a jelenlévőket, hogy szálljanak be a játékba.”

– mondta Beck Zoli az előadással kapcsolatban.

Jegyértékesítés és információ:
23/342-318 | info@zsambekinfo.hu

Fotók: Sinco