Alba Regia Feszt – ahol jazz és bor összeér

Augusztus 1-3-ig minden zenekedvelőnek a királyok városában, Székesfehérváron a helye! 

12 ingyenes koncerttel, díjnyertes magyar borokkal és minőségi ételekkel várja vendégeit Székesfehérvár augusztus első napjaiban. A korábbi helyszíneket kinőve a fesztivál idén a Zichy Liget tágas terében rendezkedik be, ahol a koncertek mellett a Borbély Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai Pincészet és a Friday Winery minőségi borkínálatába is belekóstolhatunk.

Az Alba Regia Feszten két színpadon váltják egymást a jobbnál-jobb jazz, funk, soul, valamint a fúziós stílusokat képviselő zenekarok három napon keresztül. Nyitókoncertként rögtön egy izgalmas zenei kalandban merülhetünk el: Jimi Hendrix dalait élvezhetjük a Halper Hendrix Experiment sajátos jazzes felfogásában. Őket pedig a Fehérvár Big Band követi, a hazai popzenei élet egyik legnagyobb formátumú énekesnőjével, Zsédával az élen.

Halper Hendrix Experiment

A második napon a székesfehérvári születésű, orgánumában Janis Joplint megidéző énekeső Vörös Janka izzítja be a nagyszínpadot. Ezen az estén ugyanitt a funk és soul alapokon nyugvó, de eklektikusan mai hangzású MÖRK zenéjére is bulizhatunk majd.

MÖRK

A magyar jazz-élet legendás alakja, a világhírű hegedűs Deseő Csaba idén februárban töltötte be 80. életévét; e jeles alkalomból ünnepi koncerttel zárja majd az Alba Regia Fesztet. Előtte pedig hazánk egyik legkülönlegesebb hangzású alternatív bandáját a BIN-JIP-et hallhatjuk.

blank
Deseő Csaba

Az említett koncertek mellett a kisszínpadon is ismert nevekkel találkozhatunk. Fellép például Török Ádám, aki Mini Acoustic Word zenekarával és Bartók On Rock zenei anyagával érkezik Székesfehérvárra. Ugyanitt hallható még a Vörös Tamás Projekt, a Shaibo, a DAS Trio, az Éva Muck Trio és a Cymbal Rush.

blank
Török Ádám

További információt és az Alba Regia Feszt részletes programját a rendezvény weboldalán találod.