Alakkímélő és isteni finom – Diétás Rákóczi-túrós tart

Ez a mennyei desszert egy igazi klasszikus alakbarát köntösbe bújtatva, amelyet akár diéta idején is fogyaszthatsz. Ebben a verzióban magas rost- és fehérje tartalmú desszert, amely lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így cukorbetegek és inzulinrezisztensek is fogyaszthatják. Gluténmentes, cukormentes, laktózmentes!

Összetevők a tésztához (nagy adag lesz): 200 g gluténmentes zabliszt, 50g darált dió, 30 g útifű maghéj, 100g laktózmentes tejföl, 150 g kókuszzsír, 75 g eritrit, 1 db tojás sárgája, 1 csipet rózsaszín himalája só, 0,5 csomag sütőpor

Összetevők a töltelékhez: 850 g laktózmentes túró, 2 ek. útifűmaghéj, 3 ek. laktózmentes tejföl, 2 db tojás sárgája, 2 db vanília rúd kikapart belseje, 75 g eritrit természetes édesítő, 1 db citrom reszelt héja, cukormentes baracklekvár

Összetevők a sütemény tetejére: 5 db tojásfehérje, 1 csipet só, 50-60 g őrölt eritrit

Elkészítés

A tészta összetevőit egy nagyobb edényben összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha vékonyabb tésztával szeretnénk fogyasztani, vagy kevesebbet szeretnénk egyszerre készíteni, akkor nem kell az egész tésztát most felhasználnunk. Eláll a hűtőben, ha jól becsomagoljuk.

A tart formákat alaposan elmossuk, megtörölgetjük. A tart formánknál picivel nagyobb kiszúróval kör alakú lapokat szúrunk a tésztából, majd a tart formába egyengetjük. 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük a tartókat. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket. Mindent (kivéve a lekvárt) egy edénybe teszünk, jó alaposan összekeverjük. Az elősütött tésztát kicsit kihűtjük, megkenjük vékonyan baracklekvárral majd ráhalmozzuk a túrót és eloszlatjuk rajta a tölteléket. 25 perc alatt készre sütjük.

A tojásfehérjéhez hozzáöntjük az eritritet és a sót, majd kemény habbá verjük turmixgéppel. A tartokat kivesszük a sütőből, újra megkenjük vékonyan baracklekvárral és habzsákból a tetejére halmozzuk a tojáshabot. 120 fokon sütjük tovább, amíg a teteje szép aranybarna lesz. (Ilyenkor inkább csak a habot szárítjuk, nem sütjük.) Amikor kész, hagyjuk kihűlni, ez alatt a hab meg is keményedik.

A receptért külön köszönet a FitCandy csapatának! Ha olyan cukrászdáról álmodozol, ahol minden egészséges, cukormentes és diétabarát, jó, ha tudod, hogy a FitCandy megvalósította, azt, ami túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen. Az alacsony kalóriatartalmú, cukor-, glutén- és tejfehérjementes sütemények, kekszek és torták a Viza utcában várakoznak minden édesszájúra. Az álomszerű, prémium minőségű desszertek között kollagén és protein tartalmú finomságokra lelhetsz, átlagosan 500-1500 forintért cserébe. A FitCandy nemcsak a cukorbetegeket szeretné megcélozni; az egészségtudatos vásárlók, a profi sportolók és a kulináris kalandorok egyaránt szívesen látott vendégek itt. Ez az a hely, ahol mindenki büntetlenül hódolhat az édességek iránti szenvedélyének, ha úgy tetszik, akár háziállata társaságában. Még több finomságért látogasd meg őket!