Időutazásra invitál az ÁRKÁD

2019. június 28. és 30. között ingyenes flipperkiállítással várja a gamereket és az örök fiatalokat az ÁRKÁD Bevásárlóközpont. 

Az első, karokkal működő flippergép 1947-ben született meg, de gyökerei egészen a 18. századi, ún. bagatelle-ig nyúlnak vissza. A játék napjainkban reneszánszát éli, világszerte sorra nyílnak a róla szóló tematikus múzeumok.

2014-ben hazánkban is megnyitott a Budapesti Flippermúzeum, mely Európa egyik legnagyobb állandó, interaktív flipperkiállításaként nem csak a nemzetközi sajtó gyakori szereplője, de a turisták egyik kihagyhatatlan budapesti látnivalója is a Tripadvisor szerint.

Forrás: Flippermúzeum / Budapest Pinball Museum

Az intézmény június utolsó hétvégéjén 40 gépet hoz el az ÁRKÁD-ba, így a bevásárlóközpont látogatói többek között kipróbálhatják a világon egyedülálló, az 1970-es években a Stern cég által gyártott alapokra épült és a Flippermúzeumtól teljesen új dizájnt kapott Budapest Flippert. Sőt a flippergyártás egyik klasszikusával, a Williams 1993-as Indiana Jones gépével is találkozhatnak. Az esemény nem csak azok számára tartogat izgalmas pillanatokat, akik egy-egy játék idejére újraélnék ifjú korukat, de azoknak a fiataloknak, gyerekeknek is felejthetetlen élményt nyújt, akik kíváncsiak, mivel múlatták az időt korábban szüleik, nagyszüleik.

blank
Forrás: Flippermúzeum / Budapest Pinball Museum

A budapesti ÁRKÁD alsó szintjén kialakított „játékmúzeumban” 2019. június 28-án 10 órától június 30-án este 19 óráig mind a 40 flipperen ingyenesen játszhatnak majd az érdeklődők.