Ha esik, ha süt – irány az Esernyős!

Egész nyáron jobbnál jobb programokkal várja vendégeit Óbuda szívében az Esernyős.

Duetteznél kedvenc énekeseddel? Szívesen bejönnél a városba, hogy megnézd, mi van a Körúton túl? Imádod a kortárs művészeket? Nem tudod, mi a filmopera? Ha ezek közül akár csak 1 kérdésre is igennel válaszoltál, a legforróbb évszakban muszáj felkeresned a III. kerület kulturális gyöngyszemét, az Esernyőst, csupán 3 HÉV-megállónyira a Margit hídtól, az Árpád híd tövében, a budai oldalon.

Vár a WuU

„Egész nyáron akusztik” a szlogenje annak a nyári koncertsorozatnak, melyen a hangszert ismerő zenészek és a bensőséges zenei hangulatot kedvelők különleges oázisra lelhetnek a bulihelyek kavalkádjában. A Warm-up Udvar előadói között ismert zenészeket találunk, akik minden alkalommal valami újat próbálnak ki a varázslatos esti fényekkel kivilágított belső udvarban. A június 27-i nyitóbulit celebráló Siklósi Örs például az AWS helyett ezúttal „egyszálgitár-magában” lép fel, Ersch néven. Az énekes már régóta „szobazenél”, és hosszú ideje ír olyan dalokat is, amelyek egész egyszerűen nem férnek bele az AWS repertoárjába. Ezúttal azonban nemcsak a barátainak játssza el őket, hanem annak a közönségnek is, aki szólóelőadóként kíváncsi rá.

Fotó: Bodnár Dávid

KeddKilenc Kertmozik

Különleges mozihangulatról gondoskodik az Esernyős Filmklub nyári kiadása júliusban, kedd esténként. A filmrajongók továbbra is minőségi és népszerű alkotások kínálatából válogathatnak, de ezúttal szabad téren, egy pohár hideg itallal az asztalokhoz telepedve lehet majd élvezni a vetítést.

Színház Szerdák

Szabadtéri kamaraprodukciókból sem lesz hiány az Esernyősben a nyáron. Az opera cinematique-tól  elkezdve az abszurd vígjátékon át a kortárs drámáig minden műfaj kedvelője talál magának izgalmas produkciót, hiszen a kiemelt szerda estéken színészek és előadóművészek veszik birtokukba az udvart. Filmoperát ad elő Szemző Tibor és a Takarmánybázis Zenei Laboratóriuma, fellép Sipos Vera és Hajduk Károly, Varga Anikó pedig egy Háy János darabot mutat be egy egyszemélyes produkció formájában.

Kiállítások

Az Esernyős Galériában a fotóművészet kedvelőit várja a július 3-án nyíló IV. Óbudai Fotótárlat, amely itt és most, jelenidőben próbálja képekbe sűríteni a III. kerület világát. „Outsider tárlatként” pedig egy fél évszázaddal ezelőtti kozmikus jelentőségű eseménynek emléket állító plakátkiállítás nyílik: a Holdraszállás 50 az évfordulóra született feldolgozások közül mutat be egy udvarra valót a tervezőgrafika eszköztárának gondolati és formai sziporkáival.