Nyáresti borvacsora az ARAZ Étteremben

Két pincészet. Öt fogás. Tíz bor. Borduett Vacsora az ARAZ Étteremben.

Egy fülledt nyárestén mi lehetne tökéletesebb kikapcsolódás, mint egy – sokak gasztronómiai bakancslistájának első helyén szereplő – borvacsora. A népszerű program újrafazonírozott változata már igazi bástyának számít az ARAZ életében, ennek ellenére minden egyes alkalom új élményeket tartogat.

Tehetséges borászok, zseniális borok és mennyei fogások sorakoztak fel az ARAZ-ban az elmúlt nyolc évben. Minden egyes borvacsora mögött rengeteg munka és előkészület állt, és mind egytől egyig különleges volt. Legalábbis erről ad tanúbizonyságot a visszatérő vendégek nagy száma, a sok új érdeklődő és a rengeteg kiváló visszajelzés.

Ennek fényében igazán jó hír, hogy a nyarat az étterem két valóban népszerűnek számító pincészettel zárja. A szezon utolsó borduett vacsorájának két csillaga ugyanis nem más, mint Balla Géza (a 2018-as Év Bortermelője díj nyertese) és Günzer Zoltán. Balla Géza bortársasága a hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyezi előtérbe, boraihoz nem használ semmilyen adalékanyagot. A Günzer család pedig a Villányi borvidéken már generációk óta foglalkozik szőlőtermeléssel, családi gazdaságként 1993 óta.

A borduett vacsora estéje a hónap csúcspontja Barka Áron, Chef de Cuisine számára is. Saját bevallása szerint nem könnyű, de teljesíthető feladat a borok kiválasztását követően a nedűkhöz illeszkedő, azokkal egymást kiegészítő fogásokat komponálni. Mivel Áron kimondottan híres a különleges, friss alapanyagok szeretetéről, a szokatlan eljárásokról, a határok feszegetéséről, szereti meglepni, sőt meghökkenteni a vendégeket, számára különösen értékes a borduett vacsorák időszaka, ahol – az a la carte menük megalkotásától eltérően – szabadon szárnyalhat a fantáziája a különleges ízhatások tekintetében, így téve teljessé a gasztronómiai utazást.

blank

A borok és az ínycsiklandó étkek párosa által nyújtott gasztronómiai élményt Eliza Bliss hegedűvirtuóz hangulatos játéka kíséri.

Legyünk akár szakértők, akár laikusok, érkezzünk akár életünk párjával, baráti társaságunkkal vagy családunkkal – a nagybetűs élmény borítékolható!