Pünkösd 2019: Íme a legjobb családi programok Budapesten

A pünkösdi hosszú hétvégén is számtalan program várja a családosokat Budapesten és környékén. Ezek közül szemezgettünk nektek.

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Találkozó, Airshow (2019. június 8-9 , szombat-vasárnap)

Szombaton és vasárnap is airshow-val várják az oda látogatókat a Dunakeszi Repülőtéren. A földön pedig oldtimerek, mezőgazdasági gépek, katonai járművek sorakoznak majd. Lesz lehetőség szimulátorok kipróbálására is.

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Találkozó, Airshow (2019. június 8., szombat)

MIÉNK A VÁR! 7.Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál (egész hétvégén)

Itt a hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Lesz népzene, néptánc, régizene, gyerekműsorok és katonai bemutató is. A családi szórakozást a múzeum egyedi programajánlatai, új kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások, ismeretterjesztő programok, Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár és játszóház teszik teljessé.

3 napos programot kínál a várfesztivál

Piczinke Pünkösdi 7 próba (egész hétvégén)

A Piczinke Póniudvar egész hétvégén tartalmas, kreatív programokkal várják a családokat. Lesz pünkösdi pónilovaglás rózsás pónikon és pünkösdi kézművesség és hétpróba is. Pünkösdi királyt és királylányt választanak mind a három napon.

Gyerek Sziget (2019. június 8-9 , szombat-vasárnap)

Gryllus Vilmos énekelteti meg a kicsiket a Gyerek Sziget második hétvégéjén, kacangára pattanhat mindenki a Bringás kalandparkban, 3D tollakkal napszemüvegek készülhetnek, lesz gólyalábas utcaszínház és még megannyi más kaland várja a gyerekeket most szombaton és vasárnap is a Hajógyári-szigeten.

Júniusban minden hétvégén izgalmas programokat kínál a Gyerek Sziget

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú (egész hétvégén)

Kézműves foglalkozások, kalandjátékok, körhinta és sok-sok polka várja az ide látogatókat. A program a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Virányosi Közösségi Ház és a Jókai Klub közös szervezésében kerül megrendezésre.

Családi és gyereknap a TILOS Martonon (2019 június 9., pünkösdvasárnap)

Lesz kézműves foglalkozás a kertben utána pedig gyerekkoncertek sorakoznak (Piros Hetes zenekar, Rutkai Bori Banda). A kisteremben és a bográcsnál bábelőadás valamint vega paprikáskrumplifőzés várja az ide látogatókat.

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj! (2019 június 9., pünkösdvasárnap)

Ha friss levegőre vágysz esetleg kirándulnál egy jót és közben bevásárolnál, szétnéznél és finom termelői adalékanyagmentes enni és innivalót kóstolnál, akkor vár az Erdei Piac. Előtte vagy utána akár a vadasparkba is benézhettek!

Az erdei piac különleges programot kínál pünkösdvasárnapra

Pünkösdi királyság – Ingyenes családi nap a Tabánban (2019. június 10., pünkösdhétfő)

Egész napos, ingyenes programok az egész családnak. Arcfestés, pünkösdi bababirodalom, óriás buborékfújás és pünkösdi hétpróba várja a gyerekeket. A színpadra lép a Dalinda, Szalóki Ági, lesz Fölszállott a páva gálaműsor Pál István Szalonnával és bandájával, lesz táncelőadás és Parno Graszt koncert is.