Idén is Dubicz borokkal koccinthatunk a legnagyobb hazai fesztiválokon

A Dubicz Borászat lett az első, amely két egymást követő évben is hivatalos partnerként lesz jelen a VOLT, az EFOTT, a Balaton Sound, a SZIGET, a B my Lake és a STRAND fesztiválokon.

A magyar borok a hazai fesztiválokon is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. A pozitív változásban a fogyasztási trendek alakulása mellett kulcsszerepet játszik a rendezvényeken elérhető termékek magas minősége is. Éppen ezért a Borháló Borkereskedés úgy döntött, 2019-ben nem változtat a bevált recepten, így a tavalyi év után újra a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok lesz a legnagyobb magyar fesztiválok borainak hivatalos szállítója. Ennek megfelelően az értékesítés terén kizárólagosságot élvezve minden vendéglátóhelyen a Borháló által választott Dubicz borokból válogathatnak majd az érdeklődők.

A több mint 110 éves múltra visszatekintő Dubicz borgazdaság a Mátrai borvidék adottságait és a legmodernebb technológiákat ötvözve a kiváló ár-érték arányú könnyed borok mellett magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb különlegességeket készít.

A tavalyi év számai egyértelműen azt mutatták, hogy a Dubicz és a Borháló által kifejezetten a legnagyobb magyarországi fesztiválokra készített borok stílusukban és ízvilágukban egyaránt illeszkednek a hazai és a nemzetközi fesztiválközönség ízléséhez.

„Külön öröm számunkra, hogy ennyire szerették borainkat a fesztiválozók, akiktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Idén sem kell majd csalódniuk, hiszen most is kiváló borokkal készülünk a fesztiválszezonra.”

– fogalmazott Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat tulajdonosa. A vállalat számára továbbra is az a cél, hogy a fesztiválok vendégeinek csakis magas minőségű, könnyed és friss ízvilágú nedűket kínáljanak.

A fesztiválok sokszínű közönsége a világ minden tájáról érkezik, és a bort sem egyformán issza. Sokan tisztán fogyasztják, mások szódával fellazítva, fröccsként, és van, aki más italokkal együtt, egy kellemes koktél formájában élvezi igazán. Egy „fesztiválbornak” tehát számtalan ízlésnek kell megfelelnie.

„A Sziget-rendezvényekre szállított alapboroknak fröccsben és tisztán is frissnek, élvezetesnek kell lenniük, ezeket a tételeket a fogyasztói igények és visszajelzések figyelembevételével közösen állítjuk össze a partnerpincészettel. A fehér és rozé alapbort 10 literes bag-in-box, vagyis zsákos-dobozos kiszerelésben, frissen letöltve szállítjuk a helyszínekre, ahol a mindig hibátlan, zamatos ital csapológépekből kerül a fesztiválozók poharába a gyors kiszolgálás érdekében.

– mondta el Kathona Krisztián, a Borháló Borkereskedés alapító tulajdonosa.

2019-ben a sauvignon blanc alapú Sziget White-tal, a kékfrankos-pinot noir házasításból készült Sziget Roséval, és a kékfrankost, valamint cabernet franc-t párosító Sziget Red vörösborral várja a Dubicz Borászat a legnagyobb hazai fesztiválok látogatóit. A Sziget Red különlegessége, hogy az ehhez használt kékfrankos tavaly a második helyen végzett a VinCe Magazin nagy nyári vörösbortesztjén.

Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Aki pedig a három alapboron túl a borászat további különlegességeire is kíváncsi, annak ezúttal is lesz lehetősége prémium italokat kóstolni a pincészet saját standjánál.