Júniusban is zenei arzenállal készül a BMC!

A nyár első hónapjában is igazi zenei csemegéket hallgathatunk a Budapest Music Center színpadán.

j(A)zz! │ Kompost3: Aloft (AT) – június 4. (kedd) 20:00

Az osztrák színtér legfontosabb fiatal kvartettje, a Kompost3 ad trombitára és elektromos zongorára épülő koncertet június 4-én a BMC színpadán. 2009-es megalakulásuk óta a csapat végigturnézta már Európát és az Egyesült Államokat, Magyarországra pedig ezúttal május végén megjelenő ötödik, Aloft című albumukat hozzák el.

New Jazz From Finland │ Jussi Fredriksson Trio (FI) – június 12. (szerda) 20:00

A finn jazz színtér egyik kulcsfigurája, a zongorán játszó Jussi Fridriksson érkezik június 12-én Budapestre, egy BMC-s koncert erejéig. Triójában két jeles honfitársa, Jori Huhtala bőgős, valamint Mika Kallio dobos kíséri. A formáció hangzásából azonnal kitűnik a kölcsönös megértésből fakadó egység, miközben minden tag képes beleadni saját személyiségét a zenébe.

Drôles De Dames (FR) – június 14. (péntek) 20:00

A BMC stúdiójában rögzíti első albumát június 14-ei koncertje kísérőeseményeként a francia improvizatív trió, a Supersonicból kivált Drôles De Dames. Három fúvós, Fabrice Martinez trombitás, Laurent Bardainne tenor- és baritonszaxofonos, valamint az énekesi babérokra is törő, korábban az év művészének választott Thomas de Pourquery alkotja a csapatot, akik kísérleti hangképeikből illesztik össze különleges hangzású muzsikájukat.

EurOpus │ Orchestra Nazionale della Luna (BE/FI/FR) – június 20. (csütörtök) 20:00

Egyedülálló nemzetközi csapat áll június 20-án a BMC színpadára. A moogon és zongorán játszó finn Kari Ikonen és a fafúvós hangszerek mestere, a belga Manuel Hermia által alapított jazz kvartett modernizmussal, indiai és arab népi dallamokkal és Fellinit megidéző humorral átszőtt swinggel varázsolja el magyar közönségét.