Sushiszerelem: Megmutatjuk, hol találod Budapest legfinomabb sushicsodáit!

Tudtad, hogy a sushi sokakat versírásra inspirált? Bármilyen meglepőnek is tűnik, az ázsiai ételkülönlegesség múzsaként érintette meg jó pár költészet iránt érdeklődőt. Kóstold meg Budapest legjobb sushiját, és hozd ki magadból te is a művészt!

Sushi Sei Autentikus Japán Étterem

A több mint 10 éves múltra visszatekintő japán étterem autentikus kínálattal és különleges atmoszférával várja az ázsiai gasztronómia szerelmeseit. Az Óbuda szívében, a Kolosy tértől mindössze karnyújtásnyira található elegáns étterem innovatív technológiával ötvözi a tradicionális ízeket, az eredmény pedig a magyar vendégeket és az itt élő ázsiai közösségeket egyaránt lenyűgözi. Legyen igazi sushi rajongó, vagy esetleg lelkes gastro kalandor, aki szívesen veti bele magát más országok egyedi ízvilágába, a Sushi Sei elegáns környezettel, választékos étlappal és elsőrangú felszolgálással várja vendégeit! Hagyd magad mögött a város zaját, és engedd, hogy a Sushi Sei békés atmoszférája teljesen elvarázsoljon – ízlelőbimbóid kényeztetéséről ételeik garantáltan gondoskodni fognak!

1036 Budapest, Bécsi út 58.

Sushi Sei Autentikus Japán Étterem

Nobu Budapest

A Kempinski Hotel Corvinusban található Nobu az első közép-európai tagja az avantgárd japán étteremláncnak, amelyet Nobu Matsuhisa séf és a világhírű színész Robert De Niro alapított. Schreiner Gábor főszakács felel azért, hogy a japán-perui ízkavalkád némi magyaros vonással kerüljön terítékre, természetesen a Nobu észbontóan finom, világhírű különlegességei és klasszikus fogásai mellett. Hozd ki a legtöbbet az ebédszünetedből, válaszd a Nobu business lunch ajánlatát, ami tartalmazza a chef napi sushi válogatását (miso levessel és fagylalttal), hétfőtől péntekig, 6000 forintos áron. Túl azon, hogy nyugodt környezetben költheted el az ebéded, friss, kiváló minőségű ételek, és kellemes légkör vár.

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

Nobu Budapest

Ennmann Japán Étterem

Nagy rajongója vagy a népszerű és színes japán gasztronómiának? Az Ennmann Japán Étterem a Batthyány tértől néhány lépésnyi távolságra, a Parlamentre néző panorámával és persze sok-sok finomsággal hívogatja a gasztrokalandorokat. Miközben a Duna, vagy a Halászbástya látványában gyönyörködsz, add át magad az ázsiai konyha legízletesebb fogásainak (képzett chefjük több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik), kóstolj csípős falatkákat, vagy tedd próbára az Ennmann ellenállhatatlanul mutatót sushi válogatását. A mennyei ételek mellett a kellemes környezetben eltöltött idő, a kedves kiszolgálás, és a kivételes kilátás lesz a napod fénypontja.

1011 Budapest, Bem rkp. 20.

Ennmann Japán Étterem

Planet Sushi Allee

Andalító lounge zene, visszafogott fények, és isteni ételek alkotják a budai Allee bevásárlóközpontban fellelhető Planet Sushi nyerő hármasát. A földszinti étterem lehengerlő hangulatát a modern, kifinomult, mégis rendkívül autentikus berendezés adja. Okkal választják sokan üzleti ebédek helyszínéül, de vonzó célpontja baráti társaságoknak, és különleges randevúhelyszínt kereső pároknak egyaránt. Ha az időjárás is úgy akarja, a Planet Sushi Allee nyitott teraszán foglalhatsz helyet, ahol a fedett részhez hasonlóan gyors és minőségi kiszolgálásra számíthatsz. Az ételekre visszatérve, amellett, hogy az ázsiai konyhaművészet legjobb és legnépszerűbb fogásait kínálják, az étlapon váratlan különlegességekre lehet bukkanni.

Planet Sushi Allee

Mindegy, hogy gyakorlott sushi fogyasztó vagy újonc vagy, lehetetlen, hogy ne találnál köztük olyat, ami után mind a 10 ujjadat megnyalnád. Ajánljuk autentikus recept alapján készülő ramen és tempura (csirke, rák, sertés, és fűszeres változatokban elérhető) fogásaikat, vagy a „fő attrakciót” jelentő sushi ételeket, amelyek látványra sem utolsók. A szezonális ajánlatokra is érdemes néhány pillantást vetned, jelenleg a mennyei sült tekercsek, maki válogatások aratnak a vendégek körében. A fantasztikus ételeken kívül az italok között akad jó pár megkóstolandó versenyző, például a japán koktélkülönlegességek.

Ugye nem kételkedsz abban, hogy érzékszerveid megérdemelnek egy kis kényeztetést? Lassíts le, torpedózd meg az ízlelőbimbóidat egy távoli kultúra finomságaival! A komplex, de teljes harmóniában összecsengő ízvilág kipróbálása lesz az idei nyarat egyik legjobb döntése. Házhozszállítást is vállalnak, a részletekről tudj meg többet a honlapon!

1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10.

Tokio Budapest

A fúziós konyhák világában élünk, amikor nem ritka, hogy egzotikus országok gasztronómiájának finomabbnál finomabb összetevői, ízei és konyhaművészeti technikái egyesülnek a legteljesebb harmóniában. A fúziós ételek szerelmesei számára a Tokio Budapest étterem lehet a tökéletes választás, mert a nemzetközi viszonylatban elismert ételek úgy kerülnek náluk tányérra, ahol sehol máshol a világon. Ettől függetlenül az autentikus ázsiai ételekben is otthon vannak, ínycsiklandozó klasszikus és egyedi sushivariációiktól például megremeg a lábunk.

Tokio Budapest

A helyszín impozáns: a Tokio Budapest a Four Seasons Hotel Gresham Palace mellett található, mely egyik oldalról a Lánchídra, másik oldalról a Zrínyi utca felé tekint, a Szent István Bazilikától kétpercnyi sétatávolságra. A neonfényekkel feldobott belső tér, és a fényes felületű bútorok futurisztikus hatást kölcsönöznek az étteremnek, egyben egy tipikus japán nagyváros energiáit közvetítik. A figyelmes kiszolgálás és a csodás kilátás tesz róla, hogy az univerzum középpontjának érezd magad. Az ételek hozzávalói frissen, repülőgéppel érkeznek Budapestre: a tonhalat Vietnámból, a lazacot Norvégiából, a tengeri sügért Spanyolországból szállítják.

Minden ételüket kellemes fűszerezettség jellemzi, és azon kívül, hogy rendkívül ízletesek, művészien kerülnek tálalásra. Tradicionális japán előételeik között a mennyei ráktempura és a ramen bakancslistás, de laktatóbb fogások közül is lehet választani. Bármit kérsz, leöblítheted a Tokio Budapest különleges koktéljaival, amelyeket profi mixerek készítenek el neked. Persze csak akkor, ha a japán sörök, borok, és alkoholmentes italok (például a limonádé) közül éppen arra esik a választásod. Térj be egy hosszúra nyúlt munkanap után, vagy tölts ott pár pihentető órát hétvégén, akár egy rögtönzött városnézés után. A Tokio Budapest tárt karokkal és cyberpunk konyhaművészeti csodákkal vár.

1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.

Japanika Sushi Bar

A sushi többé nem luxus, vallja a Japanika Sushi Bar szakképzett stábja. A nemzetközi gyorsétteremlánc magyarországi tagja 2016-ban nyitott meg Budapest szívében, a Szent István Bazilikától kőhajításnyira. Lehetőségek széles tárházát felvonultató étlapján olyan tételek szerepelnek, amelyeket a tradicionális ázsiai konyha és a főváros lüktetése együtt, közösen ihlettek. Természetesen a friss, prémium minőségű összetevők a fontossági sorrend élén szerepelnek, ahogyan a pénztárcabarát árak is. A kínálatban levesek, tésztaételek, grillezett fogások, mennyei desszertek, és tradicionális japán italok egyaránt helyet kaptak. Ráadásként a dekorációt sem aprózták el: a falakon hatalmas evőpálcikák, a bútorokon festett, izgalmas minták járulnak hozzá a hely hangulatához.

1051 Budapest, Szent István tér 11.

Japanika Sushi Bar