Pünkösdkor bemutatkozik a Pagony Projekt

Ha te is szívesen töltenéd egy gyönyörű zöldövezetben a pünkösdi hosszúhétvégét, látogass el Pálházára, ahol az I. Pagony Projekt fesztiválon garantált a kikapcsolódás!  

Első alkalommal kerül megrendezésre a Zempléni-hegység szívében, Pálházán a Pagony Projekt fesztivál. A művészeti kavalkádot a természetközeliséggel ötvöző ingyenes programsorozatban színházi- és táncelőadásokat, koncerteket, irodalmi esteket, filmvetítéseket, kiállításokat, kézműves vásárokat, sőt még sporteseményeket is találhatunk.

Június 8-án, szombaton teqball bajnoksággal kezdődik a hétvége, melyre 2 fős csapatok jelentkezését várják. A résztvevők játékukkal értékes díjakat nyerhetnek, ráadásul magyar futball legendákkal is összemérhetik ügyességüket.

A háromnapos rendezvény zenei kínálatában jazz, világ-, valamint komolyzenei előadókat egyaránt találhatunk. Először szólóban, majd egy közös nagykoncert keretében is színpadra áll a Bohemian Betyars és a Parno Graszt, hogy a magyar és cigány elemekben gazdag népzenei hagyományt a fiatalabb generációk számára is bemutassák.

Vasárnap ad gyermekeknek szóló koncertet az ötven éves, Kossuth-díjas Kaláka, akik a magyar és az egyetemes költészet kimagasló alkotásainak megzenésítésével váltak ismertté. Szlovákiából pedig a helyi „Fölszállott a páva” tehetségkutatót is megjárt Michal Noga népzenei formáció érkezik.

Késő esténként a mulatság a Vizimalomban berendezett táncházban folytatódik, ahol a magyar, román és cigány népzenét játszó Erdőfű zenekar és a Magyarpalatkai Banda húzza a talpalávalót.

A barkácsolás szerelmeseit a hétvégén a Demo Wood design workshopjai várják, ahol egy – később Pálháza városközpontjában helyet kapó – Hello Wood installációt is elkészítenek. A ReMűhely újrahasznosító workshopjaiban pedig a hulladékok szolgálnak alapanyagául a létrejövő műalkotásoknak.

blank

A fesztivál részletes programját és további hasznos információkat a Pagony Projekt Facebook oldalán, weboldalán, valamint az eseményleírásban találhatsz.