Május 17-én nyit a Lupa Beach

Május 17-én megnyitja kapuit „Budapest tengerpartja”, a Lupa Beach. Bár az igazi strandidő még várat magára, a Lupa-tóhoz a színes programok miatt az előszezonban is érdemes kilátogatni.

2017-ben új időszámítás kezdődött a hazai strandéletben, miután végre megnyílt az egykori bányatóból kialakított, korábban Magyarországon csak a színes életmód magazinok oldalairól ismert minőségű strand és vízisport-centrum. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a karibi hangulatot árasztó helyszín ma már több tucatnyi sportolási lehetőséggel, egyedülálló gasztronómiai kínálattal, vízparti koktélbárokkal és külön Gyerek Beach-csel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A 2019-ben harmadik szezonját indító Lupa megálmodója, Gerendai Károly így mesél az aktuális idényről:

„Idén gazdagabb lesz a programkínálat, amivel célunk megerősíteni a köztudatban, hogy nem csak a szikrázó napsütésben érdemes kilátogatni a tóhoz. Meghívtuk a környező lakosokat, egy-egy dedikált napot kínálva a településeknek, amikor bemutathatják saját kulturális és sportéletüket. A sort május 18-án Pomáz nyitja, majd másnap Szentendre mutatkozik be a Lupán, de a közeljövőben vendégségbe várjuk majd Óbuda-Békásmegyer vagy Budakalász lakosait is. Ezen alkalmakra a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes lesz a belépés.”

Rendkívül gazdag idén a Lupa sportprogramja is, mely május 18-án a Decathlon Strandröplabda Kupa első fordulójával indul. Másnap amatőr strandröplabda tornát szerveznek. Emellett lesz még a nyáron tó átúszás, strandkézi, strandfoci, vízilabda, amerikai foci, négytusa és a wakeboard pálya is nyitva áll az érdeklődők számára.

A május a gyermekeknek is tartogat meglepetést a Lupán. 26-án, Gyereknapon az apróságoké lesz a főszerep, több helyszínen változatos programokkal és természetesen a legkisebbeknek ingyenes belépővel.

Az előszezont egy igazi kulináris kaland, az I. Lupa Beach Gasztro Feszt zárja, ahol könnyen előfordulhat, hogy a pult mögött ismert emberekkel is találkozhatunk.

„Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók; de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet.”

– mondja Gerendai.

Június 1-én pedig, a főszezon indulásakor megnyílik  a küllemében és tartalmában teljesen megújult, de továbbra is kedvezményes áron látogatható Öböl Strand.