Így lehet meg nyárra a beach body!

Mint oly sokan, újévkor te is megfogadtad, hogy „na, most aztán, tényleg lefogyok nyárra, ha törik, ha szakad”? De az egyetlen dolog, ami tört, az egy újabb sor volt a kedvenc csokidból, és maximum te szakadtál a röhögéstől, mikor választani kellett az esti borozgatás/sörözés és az edzés között.

Azt nem ígérhetem, hogy az alábbi tippek segítségével egy csapásra Dan Bilzariant (vagy kíséretét) megszégyenítő módon fogsz festeni a parton, de egy-két centinek egész biztosan búcsút mondhatsz, ami talán elég is, hogy önbizalommal telve vesd bele magad a nyárba!

A híres citromos víz…

Millió helyen lehet olvasni, hogy ébredés után érdemes meginni egy pohár citromos vizet, mert beindítja az anyagcserét. Ez kivételesen nem csak egy aktuálisan felkapott haszontalan tanács, hanem valóban így van. De már akkor is csodát teszel a szervezeteddel, ha rögtön felkelés után iszol egy nagy pohár vizet, hiszen ilyenkor órák óta nem jutott folyadékhoz. Sokaknak nehezére esik bevinni a napi 2-3 liter vizet (nyáron inkább 4!), de a citromos rásegítést nyugodtan használhatod egész nap, ha úgy érzed, hogy attól jobban csúszik, extra vitaminokért pedig fejeld meg egy kis gyömbérrel. Nyáron próbáld ki az uborkaszeletes, vagy mentás verziót – fantasztikusan frissítő, majd meglátod!

Igenek és nemek

Ha komolyan szeretnél megszabadulni néhány kilótól, nincs mese, az bizony lemondásokkal jár, hacsak nem jönnek rá brit tudósok a közeljövőben, hogyan lehet szuper alakod a kenyérdiéta segítségével. Tiltólistás minden péksütemény, keksz, ropi, tészta, vagyis azok az ételek, amelyek gyorsan felszívódó szénhidrátot és/vagy finomított lisztet/cukrot tartalmaznak. Szerencsére viszont egyre nagyobb a kínálat a teljes kiőrlésű pékárukból és tésztafélékből.

Nem lehet elégszer elmondani, a reggeli tényleg a nap legfontosabb étkezése, úgyhogy eszedbe se jusson kihagyni! Pár perc alatt össze lehet dobni egy tojáskrémet este, amit reggel már csak rá kell kenned a (teljes kiőrlésű) kenyeredre, és már kész is! Ezenkívül jöhet még túró, kefir, natúr joghurt, zabpehely és ezek közeli barátai.  A kávét fokozatosan váltsd zöld teára, meg fogsz lepődni, de tényleg túl lehet élni a reggelt kávé nélkül is.

Tízórainak jöhet gyakorlatilag bármilyen gyümölcs, amit szívesen fogyasztasz, de a banán, ananász, körte és a bogyós gyümölcsök a legjobbak, mert nem annyira savasak, mint pl. egy alma, ami sok embernél szinte azonnal éhségérzetet okoz. További egészséges nasikért kattints IDE.

Ebédre csirke, pulyka, halak, sovány vörös hús – vagyis a lényeg, hogy magas fehérjetartalmú étel legyen, mert azt több időbe telik megemésztenie a szervezetednek, vagyis tovább okoz teltségérzetet. Ha nagyon nehezedre esik lemondani a krumpliról, mint köretről, inkább az ebéded mellé válaszd, mert a keményítőnek lefekvés előtt már nem fog örülni a szervezeted. Sokkal jobb választás azonban a kuszkusz, vagy a bulgur. Mivel önmagában valóban nincs sok íze, ez egyben hallatlan előnye is, hiszen végtelen módon variálhatod a kedvenc zöldségeiddel, de mégsem érzed azt, hogy folyton salátán tengődsz.

Uzsira szuper megoldás lehet bármilyen magféle, mert a benne található zsíroknak köszönhetően kellemesen eltelítenek vacsoráig. Figyelj azonban a mennyiségre, nehogy a bőröd lássa kárát.

Vacsorára lehetőleg már ne egyél vörös húst, mert azt emészti meg a gyomor a legnehezebben, így könnyen álmatlan éjszakákat okozhat egy jóízűen elfogyasztott steak, még ha lelked megnyugtatása érdekében párolt zöldséget is kérsz mellé. Sokak szerint a diétás pokol tornácára kerül, aki este 6 után eszik, valójában az a legfontosabb, hogy lefekvés előtt legalább 3 órával kipipáld az utolsó étkezést.

blank

A csodálatos tésztadiéta mellet, szintén hiánypótló tanulmány lenne a „Hogyan fogyjunk mozgás nélkül”, de nem véletlenül nem született még ilyen a televíziós shopok kerítésein kívül. Viszont el sem hinnéd, milyen kevés is elég, ahhoz, hogy változást érj el. Szállj le egy megállóval hamarabb, és sétálj. Használd a lépcsőt, lift helyett, vagy hívd el kirándulni a társaságot hétvégén, és anélkül hagysz magad mögött 10 kilométert, hogy feltűnt volna.

Ha viszont komolyan fogyni, izmosodni szeretnél, javítanál az állóképességeden, vagy csak egy szuper masszázsra vágysz keresd fel bátran Joó Márkus személyi edzőt a www.joo-forma.hu-n található elérhetőségek bármelyikén és garantáltan segít megvalósítani az ultimate beach body-t.

Vágj bele, még nem késő!