Még több programmal jelentkezik 2019-ben a Kávéházak Éjszakája!
Mutatjuk, mit kell tudnod a rendezvényről!

A tavalyi hatalmas siker megismétlését tűzte ki célul 2019-ben a Kávéházak Éjszakájának szervezői csapata. Május 17-én az elmúlt évhez képest tízzel több helyszínen, összesen 30 résztvevő kávézóban időzhetnek kései órákig a kávé- és kultúrakedvelők.

2019-ben 30 helyszínen vár a Kávéházak Éjszakája

Amióta világ a világ, a kávéházak fontos kulturális színterek, és egyben a közösségteremtés helyszínei voltak. Ezt a gondolatot megerősítve ebben az évben közel 100 kulturális programmal készülnek Budapest ékkövei, azaz olyan kávéházak, amelyek a maguk nemében különlegesek. Vagy a kínálatuk, vagy semmihez sem fogható atmoszférájuk miatt.

Reflektálva a városban meglévő lehetőségekre, Budapest megidézné kulturális nagyhatalmi státuszát

– mondta el dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes, a rendezvény fővédnöke és kezdeményezője az esemény keddi sajtótájékoztatóján, a Centrál Kávéházban.

Programajánló –  Szemezgess velünk!

A sokszínű zenei, irodalmi és színházi programokra idén több mint 4000 embert várnak május 17-én. Más mellett jazz koncertek, zenei formációk előadásai, megzenésített verses estek kerülnek porondra. Két helyszínen szakmai előadást tart egy kolumbiai ültetvényen tett látogatásáról Frei Tamás, az Espressoulban pedig a kutyaetikett témája lesz terítéken. Arany János és Petőfi Sándor híres barátságát felelevenítve Fenyő Iván és Kamarás Iván szereplésével felolvasóestet rendeznek, de az érdekes témák között az Illy kávéház története is felmerül. Természetesen kóstolásra bőven akad majd lehetőség, és a kíváncsibb látogatók a kulisszák mögé is betekinthetnek, megismerve a kávé útját a pörkölőtől egészen a csészéig. Emellett a kávékultúrához kapcsolódó városi sétákon szintén szeretettel várnak mindenkit.

A programokon való részvétel INGYENES, és nincs szükség előzetes regisztrációra, viszont jó, ha tudod, hogy a korlátozott helyek száma miatt fontos előre érdeklődni a kiszemelt helyszíneken. Ha van rá lehetőség, foglalj asztalt! A programok teljes listáját ITT találod.