Ha május, akkor Vigadó!

A Vigadóban májusban is páratlan zenei felhozatalra lehet számítani. Soroljuk, mire érdemes benevezned!

Hegedűs Endre hangversenye – május 7. (kedd) – 19.30

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Hegedűs Endre érkezik a Vigadó színpadára, ráadásul nem egyedül! A koncert első részében partnere a kiváló hegedűművész, Szabadi Vilmos lesz. Az est második részében Hegedűs szóló zongoraműveket ad elő, köztük például Csajkovszkij ritkán hallható darabját, a Dumkát. A hangversenyt ritkaságok megszólaltatása után Gershwin örökzöld melódiáival zárja.

Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi estje- május 8. (szerda) – 19.30

Az 50. jubileumát ünneplő Kaláka együttes Bogdán Zsolttal, a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen tart előadást a Vigadóban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség. A Vannak vidékek című koncertsorozatban Kányádi versei népzenével fűszerezve kerülnek terítékre a zenekedvelők előtt.

„Ha te húzod, én meg járom…”- Főszerepben: a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc Tanszéke – május 12. (vasárnap) – 16.00

A délutáni program a Pastorale-sorozat része, amelyben ezúttal a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói lépnek színpadra, a zenei aláfestésről pedig Pálházi Bence Bandája felel. Amellett, hogy a Zuglói Filharmónia szervezésében élvezhetjük a különböző tájegységek néptáncainak és viseleteinek páratlan gazdagságát, a tanszék napi munkájáról is megtudhatunk műhelytitkokat május 12-én.

blank

Farkasházi Réka és a Tintanyúl- május 18. (szombat) – 11.00

Farkasházi Rékáék fellépése varázslatos kalandra hívja a kicsiket és nagyokat, akikkel a képzelet szárnyán utazva egy elkóborolt tündér keresésére indulnak. Megzenésített versek mellett a zenekar családról, barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szóló saját szövegei és dalai is felcsendülnek a megújult műsorban. A Sinkovits Imre Kamaraszínpadon találkozhattok velük.

blank

Balázs János zongoraművész – május 20. (hétfő) – 19.30

Balázs János egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője, és azon előadók közé tartozik, akik egyaránt élvezhetik a közönség szeretetét és a szakma elismerését. Műsorában Liszt és Dubrovay művekből szemezget, megszólaltatja például előbbi Dante szonáta című darabját, míg utóbbitól a Sonata Di Felicita hangzik fel előadásában. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

blank