Nem csak húsvéti programok lesznek a hosszú hétvégén – Ajánló

Mostanában mintha egymást érnék a hosszú hétvégék, a mostaniba ráadásul a húsvét is beleesik. Az ünnepre már külön készültünk nektek egy tematikus programajánlóval, de annak sem kell aggódnia, aki a nyuszi és a tojásfestés mellett a bulikra, a kultúrára is ki van éhezve. Lássuk a legjobb lehetőségeket! (Az események nevére kattintva találod a hozzájuk tartozó Facebook-eseményeket!)

Fotó: Scott Warman

Április 18., csütörtök

A Mester és Margarita

„Mihail Bulgakov A Mester és Margarita c. regénye sokrétegű, rendkívül összetett, különös világú alkotás. Alapszinten a szovjet rendszer metsző élességű, szellemes szatírája, főként a kulturális élet leleplezése és kipellengérezése. Ebbe illeszkedik bele Jézus keresztre feszítésének parafrázisa, továbbá egy remekmű és alkotójának története. Alapkonfliktusa a humánum és a hatalom között feszül, az örök emberi értékeket szembesíti a múlandó sikerekkel, a kicsinyes gyarlóságokkal és bűnökkel.”

Anna and the Barbies 15 – Budapest, Akvárium NagyHall + Madrapur

„Pásztor Anna és zenekara már 15 éve pörög a hazai rock’n’roll színpadán, legyen szó füstös kis klubokról vagy fesztiválok nagyszínpadairól. A magyar zenei élet egyik legkarizmatikusabb bandája végigünnepli a 2019-et, hiszen a 15. jubileumi évben rengeteg meglepetést és újdonságot mutat majd az extrém szélsőségekről is ismert csapat. Legyen szó a legérzékenyebb finomságokról, vagy latexcuccban megafonnal az arcunkba ordított refrénekről, Anna az érzelmi skála teljes szélességén könnyedén táncol végig, miközben olyan dalokkal kápráztatja el a rajongókat, mint a Márti dala, a Segges a Balatonba vagy az Ünnepélyesen fogadom.”

Április 19., péntek

Hair

„Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé… Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.”

Friday Downtown

„A menü: liquid, deep, jungle, old school drum and bass Italakció: kettőt fizetsz hármat kapsz minden long drinkből 18 és 21 óra között.”

Séta a dinoszauruszokkal – Official event 2019

„A dinoszauruszok még egyszer nemzetközi földekre barangolnak, miután a világszerte elismert produkció, a Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény cimű előadás idén visszatér az arénákba. A világ 250 országában, összesen több mint 9 millió ember látta a Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény előadást, amely júliusban az Egyesült Királyságban kezdi meg utolsó turnéját, hogy keresztülszelve Európát Magyarországra is megérkezzen. A 20 millió dolláros produkció felfrissítve, a legújabb technológiát is felhasználva maradt a világ legnagyobb és legjobb dinoszaurusz show-ja.”

Fotó: Facebook

Április 20., szombat

Föld napja / Protonica & Outsiders & Virtuanoise & Collidr

„A hatvanas években ébredtünk rà, hogy bolygònk mennyire sebezhető, hogy mennyire kàros a természettől levàlò emberiség koncepciòja. 1970. Április 22-én Denis Hayes egyetemista hívószavára 25 millió amerikai emelte fel hangját a természetért. Az eltelt években rengeteg kezdeményezés született, milliárdok csatlakoztak a mozgalomhoz, a helyzet azonban továbbra is kiábrándító: A természeti erőforrások kapzsi kihasználása mellett az emberiség iszonyatos szegénységgel néz szembe. Koncepcióink szerint az általunk szervezett rendezvény saját mikrokörnyezetünkben mindkét problémát kezelni próbálja. A Föld napja mozgalom ezer szálon kötődik a magát a hippi és a 1968. utáni generációk szellemi örökösének tekintő mai kor gyermekéhez. Ennek fényében a goa.hu az Y-production és a Psybaba Family egész napos piknikkel készül.”

Április 21., vasárnap

Akvárium Tavasz Terasz 2019

„A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ismét jelentkezik az egyik legnépszerűbb kültéri, ingyenes programsorozat, az Akvárium Tavasz Terasz. Immár harmadik alkalommal zenélnek majd egy szál gitárral az Akvárium napsütötte lépcsőin a magyar zenei élet kedvencei.”

Április 22., hétfő

Prokofjev: Hamupipőke

„A 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes története a 18. századtól elválaszthatatlanul összeforrott az európai táncművészet történetével, a 19–20. század fordulójától kezdve pedig a műfaj legnagyobb sztárjai érkeztek a társulatból.”

Michelangelo – Szerelem és halál – Exhibitions on Screen

„Április 22-én 17:00 órakor ismét műsoron az „Exhibition on Screen” sorozat Michelangelo munkásságát bemutató epizódja, amelyet többek között a firenzei Buonarroti-házban, a Medici-kápolnában, a carrarai márványbányákban és a Sixtus-kápolnában forgattak.”

blank
Fotó: Facebook

Müpamozi – Száll a kakukk fészkére (1975)

„A történet egyszerű. A vagány Patrick McMurphyt (Jack Nicholson) egy büntetőintézetből átviszik az elmegyógyintézetbe, mert dilisnek adja ki magát. És itt, a dinkafészekben – az angol coockoo egyik jelentése „együgyű, bolond” – rádöbben, hogy cseberből vederbe került. Olyan intézménybe, ahol talán soha nem telik le a büntetés. Büntetés? De hiszen itt elmebetegek élnek. McMurphy kikel az intézmény és a benti diktatúrát vezénylők ellen, és mindent felforgat azzal, hogy az ápoltaknak megpróbál valamennyit visszaadni emberi – szabad – létezésükből.”

Agapé – Húsvéthétfő

„Ha húsvéthétfő, akkor szóda, kölni, hímes tojás, pálinka, no meg persze Agapé! Várunk Titeket az év legnagyobb Agapéjára, húsvéthétfőn az Akvárium Klubban.”

blank
Fotó: Facebook