Tavaszi programkavalkád a Várkert Bazárban

2019 tavaszától a Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat az Iparművészeti Múzeum. Az állandó kiállítások és a kulturális események mellett a Várkert Bazár Húsvét hétvégéjén színes családi programokkal is várja az érdeklődőket.

A Várkert Bazár és az Iparművészeti Múzeum együttműködési megállapodásának értelmében a múzeum 2019 tavaszától a Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezheti meg kiállításait.

Cselovszki Zoltán az Iparművészeti Múzeum főigazgatója elmondta:

Az Iparművészeti Múzeum célja, hogy a főépület nagyrekonstrukciója idején is jelen legyenek műtárgyaink a főváros kulturális kínálatában. A 2018 őszén újból megnyitott Ráth György villa állandó kiállítása mellett erre a Várkert Bazár Testőrpalotája nyújt lehetőséget, ahol a Múzeum az elkövetkező években időszaki kiállításokat tervez megvalósítani.

A Várkert Bazár küldetésének egyik kiemelt célja a kultúraközvetítés, ezért örömmel fogadtuk be az Iparművészeti Múzeum kiállítását, amely értékeiben és hangulatában kiválóan illeszkedik az általunk szervezett kulturális programokhoz.

– mondta el Sikota Krisztina a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Az első kiállítás Értékőrzés, értékteremtés a 21. században címen 2019. májusában nyílik a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

Húsvéti kavalkád a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár április 20. és 22. között idén is ingyenes és színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket. A gyerekek számos izgalmas program közül válogathatnak: a kézműves foglalkozásokon elkészíthetik a húsvéti dekorációt, lesz közös tojásfestés, gólyalábas utcaszínház, gyerekkoncertek és gyermekjátszó ház.

A látogatók a három nap alatt megkóstolhatják a hagyományos népi gasztronómia remekeit, kipróbálhatják a modern street food ízeit, és válogathatnak a kézműves vásár termékei közül. Napközben a konyhaművészet szerelmeseit Czinege Tamás gasztro showja várja, esténként pedig hazánk kiváló művészei adnak koncertet, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Parno Graszt és a Firkin.

A húsvéti hosszú hétvégén induló “Várból palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét és felfedezzük a Budai Palotanegyed rejtett titkait. A túrán való részvétel ingyenes, regisztrálni a Várkert Bazár honlapján keresztül tudnak az érdeklődők.

Részletes program a Várkert Bazár facebook és weboldalán