Miért robbantotta fel 1 nap alatt ez a videó az internetet?
Izzik a YouTube a kattintásoktól

Elképesztő gyorsasággal hódítja meg a YouTube-ot a dél-koreai popcsapat, a Blackpink legújabb (számunkra egyben legelső) videóklipje.

24 óra leforgása alatt már 56, egy nappal később pedig már 100 millióan (!) látták a fiatal lányok Kill This Love című számához készült kisfilmet. Ezzel ugyan még nem érték utol a Despacito sikerét, ami egészen felfoghatatlan módon 6,3 milliárd megtekintésnél jár, de a Gangnam Style eddigi rekordját máris felülmúlták, PSY klasszikusának 4 napba telt átlépni a 100 milliós álomhatárt.

A hvg arról is beszámol, hogy a Billboard is cikkezett az esetről, ugyanis a csalás vádja is felmerült, hogy az együttes meghekkelhette a rendszert, és kizárólag ennek köszönhetőek a briliáns számok, a Google illetékese szerint azonban semmi ilyesmiről nincs szó, virálisan, valós felhasználók között terjedt el a dal. A BBC pedig azt is csokorba szedte, hogy a Blackpinkhez hasonlóan, kik törtek rekordsebességgel a YouTube lejátszási listáinak élére. Alább látható, hogy a videoklipek milyen nézettséget hoztak egyetlen nap alatt:

  1. Blackpink – Kill This Love, 56,7 millió
  2. Ariana Grande – Thank U, Next, 55,4 millió
  3. BTS – IDOL Official, 45,9 millió
  4. Taylor Swift – Look What You Made Me Do, 43,2 millió
  5. Eminem – Killshot, 38,1 millió

A négytagú csapat egyébként még 2016-ban alakult, Instagramon (jelen állás szerint) 16,7 millióan követik őket. Teljes homály, hogy miért pöröghetett rá mindenki a dalra. Egy biztos, egy karaoke alkalmával vicces lesz pont ezt énekelni félrészegen.