Funzine Insider
Így töltjük mi az áprilist

Évi, Peti és Viktor árulja el, mivel töltik az áprilist! Koncertek, egy kürtőskalács-mennyország, művészeti programok és egy kültéri kondipark is belefért az ajánlónkba.

Peti

Kedvenc helyem: Margitsziget

A tavaszt nem a virágok miatt várom a legjobban, hanem azért, hogy végre a szabadban edzhessek. Bár futni télen is szoktam szabad ég alatt, a kondiparkokat csak a melegebb időben látogatom. Napvégi levezetésként el sem tudnék képzelni jobb edzést egy Margitsziget-körnél majd egy kis edzésnél a sziget csücskében lévő kondiparknál. Fantasztikus érzés itt edzeni. Egy csendes szigeten a város közepén, ahonnan jól látható és érezhető, ahogy a Duna túlsó oldalán lüktet a város.

Kedvenc programom: Budapest Art Week

Már évek óta lelkes rajongója vagyok a Budapest Art Weeknek, amikor majdnem egy teljes héten keresztül több tucatnyi múzeumot és galériát látogathatunk meg egy karszalaggal. A kezdeményezésben az a legjobb, hogy egyetlen karszalaggal lényegében az összes kortárs művészeti helyet felkereshetünk. Az egyik áprilisi hétvégémet most is tuti arra fogom szánni, hogy körbejárjam a kedvenc múzeumaimat és galériáimat. Legkíváncsibb David Lynch Small Stories című kiállítására vagyok a Műcsarnokban, de valószínűleg a Ludwig Múzeum aktuális kiállításait is meg fogom nézni.

Viktor

Kedvenc helyem: Figaró kert

Baráti társaságunk kedvenc találkozóhelye ez a zöld oázis a XIII. kerület szívében, a Borbély utcában. A házak között megbúvó különleges hangulatú park áprilistól novemberig tart nyitva. Kora tavasszal mindig számoljuk a napokat, hogy végre leülhessünk megszokott asztalunkhoz és felhörpinthessük az első fröccsöt vagy hideg csapoltat. De nem csak este érdemes odamenni, indulhat itt a nap egy jó kávéval, reggelivel, de ha van fél órácskányi idő két meló vagy két gyerek között be lehet ülni meginni egy extrás limonédét vagy befalni egy gigantikus zsíros-húsos kenyeret és közben ráadásként hallgathatjuk a szökőkút békés csobogását.

Kedvenc programom: Koncertvadászat

Már egyetemista korom óta vadászom a legjobb koncerteket Budapesten. Minden zenére vevő vagyok, ha azt igényesen űzik: lehet az csendes, pohár bor mellett elmélázós vagy az ugrálós-kiabálós. A fővárosban szerencsére szinte minden nap találni valami újdonságot vagy rég kedveltet. Nem telik el úgy hét, hogy legalább egy koncertbe bele ne hallgattam volna. Borús időben egy blues vagy indie koncert teheti teljessé a hetemet egy pinceklubban esetleg egy dunai hajón. Április végén pedig sorra kinyitnak a szabadtéri helyek, melyekkel tovább bővül az amúgy sem szegényes választék, így aztán gyakorta kőkemény döntések elé kerül az ember a hétvégén.

Évi

Kedvenc helyem: Kató Néni Finomságai Downtown

Nagyon tetszenek a kreatívan tálalt ételek, hatalmas rajongója vagyok a színes, látványos desszertkreációknak. Szerencsémre az Instagramon (@katonenifinomsagai) rátaláltam Kató néni kürtőskalács üzletére, és annyira lenyűgöztek a fotói, hogy azonnal az áprilisi bakancslistámra tűztem a helyet. Az ott kapható, fagyival töltött, és minden földi jóval (gyümölcsökkel, tejszínhabbal, csokoládéval, és unikornis alakú cukorkákkal) díszített kürtőskalács tölcsérek simán megérnek annyit, hogy egy napra parkolópályára állítsam a diétámat. Az Október 6. utca 6. szám alatt lelhetőek fel.

Fotó: Balogh Kristóf

Kedvenc programom: Megtanulok ukulelén játszani

Az életemben nem telhet el nap zene nélkül, és amióta az eszemet tudom, szerettem volna megtanulni valamilyen hangszeren játszani. Éveken át halogattam, míg végül a múlt hónapban beszereztem egy ukulelét, és már túl vagyok pár akkord lefogásán. Tudom, hogy kezdetben nem lesz könnyű, de nem félek a kudarctól. Türelmesen várom, mikor érek el egy vállalható szintre. Persze ehhez rengeteg gyakorlásra lesz szükség, a lelkesedésem viszont töretlen, izgatott vagyok az előttem álló „kihívások” miatt. Sosem késő belekezdeni valamibe, ami tudod, hogy boldoggá fog tenni!