Itt az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja!

Kihirdették a 2019-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén újabb hat város hat legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Az egyre szélesebb körben népszerűvé vált színházi eseményen olyan közkedvelt és neves színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Görög László, Nádasdy Erika, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna és még sokan mások. A kecskeméti, miskolci, győri, tatabányai és szombathelyi, valamint a határon túli magyar színházak képviseletében a szabadkai teátrumok kiemelt művészi értéket képviselő előadásait június 14. és július 2. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A figyelemre méltó szakmai esemény azokat is egészen biztosan felvillanyozza majd, akik nyáron sem tudnak színház nélkül élni. Az előadásokat a Benkó Bence-Fábián Péter páros, László Sándor, Bezerédi Zoltán, Czukor Balázs, Alföldi Róbert és Rusznyák Gábor rendezték, akik közül többen már visszatérő vendégei előadásukkal a Szemlének, mások pedig először kapnak helyet a fővárosi mustrán.

A 2019. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

  • Örkény István: Tóték – Szegedi Nemzeti Színház (rendező: Bezerédi Zoltán)
  • Kerekes – Barabás – Darvas – Gádor: Állami Áruház – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Benkó Bence és Fábián Péter)
  • Molnár Ferenc: Az üvegcipő – Jászai Mari Színház, Tatabánya (rendező: Czukor Balázs)
  • Arthur Miller: A salemi boszorkányok – Weörös Sándor Színház, Szombathely (rendező: Alföldi Róbert)
  • Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Rusznyák Gábor)
  • Georges Feydeau: Osztrigás Mici – Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: László Sándor)

A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után.

További információk és jegyek: www.szabadter.hu