Jövőre már a Wembley jön!
Interjú Szivák Zsolttal, a Pilvaker egyik fellépőjével

Alig pár nappal a Red Bull Pilvaker előtt ünnepelte a Cloud 9 hatodik születésnapját. Az együttes frontemberének, Szivák Zsoltnak nem sok ideje van pihenni a buli után, hiszen március 15-én már a Sportaréna színpadán lép fel. Az énekessel a Pilvaker próbáján beszélgettünk.

kép: Németh Krisztina

Hogy sikerült a szülinapi buli?

Remekül! Nagyon sokat készültünk rá sok, showelemet vittünk bele. Jólesett látni a sok meghökkenő arcot, akik nem teljesen értették, mi is történik a színpadon. Imádtam.

Jó, ha nem értik, mi történik a színpadon?

Igen, mindig jó meghökkentőnek lenni. Csípem, ha tudok újat mutatni.

Hogyan telnek a napjaid a szülinap után és a Pilvaker előtt?

Rendesen megy a pörgés. Az elmúlt hetek úgy néztek ki, hogy délelőttől délutánig a Pilvakerre gyakoroltunk, este pedig a Colud 9-os koncertre. Március 15-ig nem lesz megállás, de utána majd elmegyünk közösen wellnesselni vagy billiárdozni. Addig meg majd valahogy átvészeljük sok-sok Red Bull-lal.

blank
kép: Németh Krisztina

Már 3. alkalommal lépsz fel a Pilvakeren. Más érzés most a színpadra állni, mint először?

Akkor is és most is nagy megtiszteltetésnek tekintettem, hogy felkértek. Itt mindenki mindenkinek a barátja, már ismerjük egymást a különböző fesztiválok backstage-éből, úgyhogy nagyon családias légkör alakult ki. Talán most, hogy már a Sportarénában lépünk fel, még nagyobb öröm a csapat részének lenni. Mindannyian meglepődtünk, milyen gyorsan elfogytak a jegyek. Jövőre már a Wembley jön! (nevet – a szerk. )

A Colud 9-ban angolul énekelsz, most viszont magyarul fogsz, és a csapat nélkül állsz színpadra. Nagy váltásnak éled meg ezt?

Nem, hiszen Wagner Emil barátommal van egy akusztikus formációm is, ahol magyarul énekelek. A pályám kezdetétől írok magyar dalokat, ez az anyanyelvem, nyilván így is működik a dolog. Plusz amúgy is szeretem magam kipróbálni új helyzetekben, nagyon bejön ez a felállás.

blank
kép: Németh Krisztina

Angolul vagy magyarul írsz könnyebben?

Angolul sokkal gyorsabban írok dalszöveget, magyarul ez jóval nehezebb, mivel maga a nyelv is sokkal árnyaltabb. Ritkábban jön ki belőlem olyan magyar szöveg, amire büszke vagyok.

Melyikre vagy a legbüszkébb?

A Régi-régi dalra, ami tényleg elég régen született. Volt egy szomorúbb időszakom, amikor egyedül kocsmázgattam, akkor írtam ezt a dalt is.

Mire számítsunk az idei Pilvakeren?

Látványban, számokban, előadókban ez lesz a legnagyobb durranás, rengeteg meglepetéssel. Úgyhogy akinek van jegye, nagyon örülhet, akinek pedig nincs, jövőre csapjon le rá időben, mielőtt még elkapkodnák.

blank
kép: Németh Krisztina

Neked melyik rész a kedvenced?

Én a végén vagyok, úgyhogy mindig azt várom a legjobban. Ezen kívül a Tiszta szívvel című József Attila versfeldolgozás a kedvencem, amit Papp Szabi énekel, ezt gyakran játszom én is az akusztikus koncertjeimen.

Hol láthatunk a Pilvaker után?

Lesz vagy másfél hét szünet, aztán beindul a fesztiválszezon, szóval minden ugyanilyen tempóban megy tovább. Más backstage-ekben, de lényegében ugyanezekkel az emberekkel, ugyanez a családias hangulat folytatódik majd.

képek: Németh Krisztina