Brunch & Budapest

12 budapesti reggelizőhely, amelynek helye van a gasztronómiai bakancslistákon.

Café Brunch Budapest

1065 Budapest, Hajós utca 26/b 

A főváros egyik legvonzóbb vendéglátó egységét a hangulatos Hajós utcában, az Operaház és a Szent István Bazilika között találjuk. A Café Brunch Budapest kellemes hangulatának köszönhetően – amihez nagyban hozzájárul a tavaszi/nyári szezonban zöldellő környezet és a csobogó szökőkút -, itt mindig jól indul a reggel: kezdheted a napot 100% Arabica kávéval, de egy finom ebédre vagy vacsorára is beugorhatsz. Ami az étterem széles kínálatát illeti, biztosan találsz valami ínyedre valót az étlapon. Ha könnyed és egészséges reggelire vágysz, kóstold meg a granolát friss gyümölcsökkel és joghurttal, a zabkását, a tápiókapudingot kókusztejjel és mangópürével, vagy válassz egy finom levest dél felé közeledve. Persze csak akkor, ha meg tudod állni, hogy ne a Café Brunch Budapest védjegyéül szolgáló tojásrántottát rendeld friss salátával és házi kenyérrel.

Brunch Bistro Budapest

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/b 

A fővárosi reggelizőhelyek hadához újonnan csatlakozó Brunch Bistro Budapest bebizonyítja, hogy a Pinterest gyönyörű ételkompozíciói a valóságban is léteznek. A Szent István Bazilikára néző hatalmas teraszával, a bisztró Budapest szívében, a Bajcsy-Zsilinszky utcán található, mindössze 5 percre válogatásunk másik résztvevőjétől, a Café Brunch Budapesttől, ami persze nem véletlen: ugyanaz a reggelizőhelyek tulajdonosa. Reggel 8 és délután 3 óra között kóstolhatjuk meg a magyar és nemzetközi ihletésű reggeli ételeket, míg 5 óra után már vacsorázhatunk is az étteremben; a hatfogásos kóstoló menüt semmiképp nem érdemes kihagyni. Napindítóként választhatunk bundáskenyeret, amerikai palacsintát választható öntettel, vagy akár angol reggelit is magyar kolbásszal. Foglalj online!

Elysée Bistro & Kávéház

1055 Budapest, Kossuth tér 13-15. 

A főváros egyik leghangulatosabb környékén található Elysée Bistro a legendás Elysée Café büszke utódja, amelyet 1931-ben alapítottak a Gönczi testvérek. A finom ételek mellett élvezhetjük a páratlan kilátást az Országházra az étterem teraszáról, ha az időjárás engedi. Az Elysée konyhájában a lehető legfrissebb alapanyagokból készülnek a tradicionális magyar konyha legfinomabb ételei és a francia bisztrófogások. Reggelente 9 órától térhetsz be az étterembe, ha egy ropogós croissantra, smoothie-ra, tojásrántottára vagy Goppion kávékülönlegességre vágysz (az ismert kávétípusokon kívül mexikói és ír kávét is kóstolhatunk), de egészen este 11-ig szívesen látják a vendégeket az Elysée-ben. Indítsd a napod egy hangulatnövelő reggelivel, ebédelj kellemes jazz melódiát hallgatva, vagy vacsorázz kilátással a kivilágított Parlamentre – az Elysée Bistro tárt karokkal vár!

blank

Gundel Restaurant

Pezsgő Vasárnap – Békebeli ebéd a Gundelben

1146 Budapest, Gundel Károly út 4. 

Szeretnéd megadni a módját a vasárnapi ebédnek? A Gundel megújuló gasztronómiai koncepciójába illeszkedő Pezsgő Vasárnapot azoknak ajánljuk, akik szívesen elevenítik fel a hagyományos vasárnapi ebédek ízeit, és próbálják ki Litauszki Zsolt séf izgalmas kreációit is. Az ebédet a tokaji Sauska Pincészet pezsgői egészítik ki. A hideg előételek és desszertek büféasztalról választhatók, míg a meleg előételt, levest és főételt a Gundel hagyományainak megfelelően szolgálják fel. Neked csak annyi a dolgod, hogy élvezd a hely atmoszféráját, és a Zsolnay tányérokon érkező házias ízeket. Az ebéd végén régi és új desszertekből válogathatunk, az ikonikus Gundel palacsintától a méltán híres Litauszki-féle krémesig.

blank

Danubius Hotel Gellért

1114 Budapest, Szent Gellért tér 2. 

Müncz Gábor vezető séf filozófiája szerint a lényeg a részletekben rejlik, amit leginkább színekkel, illatokkal és ízekkel tár a nagyérdemű elé. Kulcsszerep jut a szezonalitásnak, ahol a színvilág is lenyűgöző. Vasárnaponként 12.00 órától 15.00 óráig a nemzetközi felhozatal mellett magyar klasszikusokat kínálnak, nagy hangsúlyt fektetve a friss alapanyagok és fűszerek használatára. Az ár fix: 7 400 Ft (+10% szervízdíj) fejében korlátlan az ételfogyasztás, a kávét, pezsgőt, söröket, borokat és üdítőitalokat is beleértve. A gyerekeket is szívesen látják, akikkel szakképzett animátor foglalkozik. Hogy biztosan ne maradj le, vedd meg a jegyed kényelmesen online a gellertjegyek.com webshopban, vagy foglalj asztalt előre a gellert.restaurant@danubiushotels.com e-mail címen!

blank

Corso Restaurant & Terrace

1051 Budapest, Apáczai Csere János u. 12-14. 

Egy fárasztó hét után jöhet a jól megérdemelt pihenés és egy kis kulináris kényeztetés! Szerencsére a Corso étterem vasárnapi brunch kínálata mindkettőt magában foglalja. A vendégek Gullner Gergő executive séf összesen 80 féle ételkülönlegességéből válogathatnak, melyek között vegetáriánus és egészséges alternatívák is találhatók; a hab a tortán pedig a páratlan kilátás a világhírű budapesti látványosságokra. A Corso háromórás gasztronómiai élményre invitál kicsiket és nagyokat egyaránt: a gyerekeket szívesen látják a gyereksarokban, ahol animátorokkal együtt élvezhetik ők is a vasárnap délelőttöt. Ha április vége előtt a Funzine-ra hivatkozol asztalfoglalásnál, az étterem a bubbly csomag helyett a gourmet csomagot biztosítja számodra.

blank

BÉLA

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

A Béla ma már nem csupán egy magyar keresztnév, hanem egy bárként, étteremként, lakásként, és arborétumként funkcionáló közösségi tér is. A sokoldalú Bartók Béla úti oázis mennyei ételeivel és egyedi hangulatával várja vendégeit délelőtt 11 órától kézműves teákkal, frissen őrölt kávékkal, finom levesekkel, tapasokkal, salátákkal, és reggeli omlettel (sajtos, zöldfűszeres, hagymás, tarjás, kéksajtos, és/vagy aszalt paradicsomos). Kávézgatás közben könnyű beleveszni a hely varázslatos hangulatába, de a New York Times legfrissebb számával akár az angoltudásodat is felfrissítheted.

blank

BB’z Bar & Grill

1075 Budapest, Király utca 15. 

A könnyen megközelíthető BB’z bár ugyan a VII. kerületi bulinegyed ékköve, világosban egy igazán megnyugtató vendéglátó egységként üzemel. Vasárnap is megéri ellátogatni a Király utcába, amikor a bár álmaink reggelizőhelyévé alakul át: az asztalok roskadásig telnek minden földi jóval, mint például isteni koktélokkal, vegán reggeli ételekkel, omlettvariációkkal, salátákkal, és miniburgerekkel. Jó hír még, hogy négylábú barátainkat is szívesen látják a BB’z-ben, sőt kényelmes kutyaágyak, jutalomfalatok, és friss víz is várja őket. Ha már ott vagy, szállj be egy pingpong-meccsbe, vagy inkább sörpongot rendeznétek? Csak rajtatok áll!

blank

Anyám szerint

1077 Budapest, Wesselényi utca 25.

Számos étterem hozza el a magyar fővárosba különféle nemzetközi konyhák ízeit, és az ízeken keresztül az országok kultúráját. Ebben a multikulturális közben is különlegesnek számít – a szó legjobb értelmében – a szintén kutyabarát Anyám szerint. A Wesselényi utcai reggelizőhelyen ehetünk többek között angol reggelit, francia pirítóst, salátákat, palacsintát, sajttortát, mindenmentes süteményeket, de szerdánként még rétest is; italok terén pedig minőségi teákból válogathatunk vagy feltöltődhetünk Illy kávéval is. Az igazi különlegesség azonban az Anyám szerint családias hangulatában és színes enteriőrjében rejlik, amitől egészen biztos, hogy jól indul majd a napod. Foglalhatsz asztalt a hátsókertben is!

blank

Villa Bagatelle

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

A kávézóként, szalonként, bisztróként és pékségként működő Villa Bagatelle minden részletében tükröződik a minőség, az elegancia, a részletgazdagság, és a szívélyes fogadtatás. Mennyei ételeiknek, házi kenyereiknek és péksüteményeiknek, desszertjeiknek, és minőségi kávéitalaiknak köszönhetően a Villa Bagatelle-t a város egyik legnépszerűbb reggelizőhelyeként tartják számon. A széles választék részét képezi az egyszerű, de nagyszerű tojásrántotta, de megkóstolhatjuk a pezsgős reggeli kínálatot, sőt egészséges ételekből is válogathatunk. Minőség, frissesség és kellemes környezet – ezekkel vár a Villa Bagatelle.

blank

Déryné Bistro

1013 Budapest, Krisztina tér 3. 

A Déryné szerint a brunch nem más, mint életforma. Kelj későn, sétálj le a Dérynébe, kezdd egy pohár proseccoval, kérj hozzá lazacot, osztrigát, kaviárt, folytasd egy émelyítően gazdag vajas brióssal vagy egy isteni omlettel, kacérkodj egy avocado toasttal pirított tönköly sourdough kenyéren, aztán egy kis szünet után folytasd egy isteni tyúklevessel és csibepaprikással. Mindezt akár délután 4 óráig, miközben lüktet a kávéház, mindenütt ismerősök, barátok, gyermekek és isteni hangulat. A Dérynében reggel 9-től késő délutánig válogathatsz a brunch klasszikusok közül, miközben mindvégig élőzene szól és babyszitter gondoskodik a legkisebbek jókedvéről. És most elindul valami egészen új: vasárnaponként 2 óra után helyi dj-k pörgetik a lemezeket és igazi bulit varázsolnak a kávéház falai közé. Gyere ebédelni vagy egyszerűen csak délutáni programként, ebéd után a barátaiddal egy pohár italra. Asztalfoglalás ajánlott!

blank

Spinoza Café & Restaurant

1074 Budapest, Dob utca 15. 

A mindig élettel teli Spinoza étterem & színház egész nap várja vendégeit édes, sós, könnyű, és tartalmas finomságokkal. A Spinoza ételei nagyanyáink receptjei szerint készülnek, és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak. A helyi specialitás, a Spinoza komplett reggeli (palacsinta, müzli, francia pirítós, bagel vagy bármilyen tojás, 1 pohár gyümölcslé és 1 csésze kávé) reggel 8 és 11:30 között kapható mindössze €6 áron, de ha úgy tetszik, bármely napszakban választhatunk  egyes reggeli ételek közül. Esténként minden nap és ebédidőben péntekenként, illetve hétvégenként – a felszolgálók barátságos mosolyán túl – még élő zeneszó is társul az étkezéshez.

blank