Funzine Insider: Így töltjük mi a márciust

Márciusban Juca, Cinti és Orsi meséli el nektek, merre mennek és mit csinálnak a fővárosban. Inspirálódni ér!

Juca tippjei

A kedvenc helyem: Abszolút Pho

Ugye ti se tudtok elképzelni jobbat a téli zimankóban, mint egy tányér finom, forró leves? Nos, én egész biztosan nem! Mindig is nagy „leveses” voltam, de ez a vietnami ínyencség számomra a kategória csúcsa. Korábban megjelent ajánlóinkban olvashattatok már a város legjobb pho lelőhelyeiről és magam is rögtön útnak indulok, ha tudomásomra jut egy új étterem. Ennek ellenére évek óta letaszíthatatlan a trónról számomra a Kazinczy utca gyöngye, az Abszolút Pho. A személyzet mindig szuperkedves és segítőkész, a konyhán szorgoskodóknak hála pedig minden tányér 100% Ázsia. Ha esetleg a leveseik nem melegítenének át eléggé, ugyanitt közel 300 féle pálinkát kóstolhattok meg, az Abszolút Pálinka offline üzletének köszönhetően.

A kedvenc programom: CrossFit

Mióta az eszemet tudom, imádok sportolni és egészen kicsi koromtól része az életemnek a mozgás. RSG-vel kezdtem, aztán majdnem 8 évig jártam hip-hop-ra, majd ezt követte a röplabda. Felnőttként kezdtem barátkozni a konditerem súlyzóival és a futással, mindemellett télen a snowboard abszolút szerelmese vagyok. Legújabb mániám a Cross Fit, amit pár hónappal ezelőtt próbáltam ki először a Nyugati Life1 funkcionális termében. Ez egy eszköz használatban gazdag, erőnlét növelő edzésforma, amit elsősorban azért szeretek, mert egy óra alatt minden testrészemet átmozgatja és emellett teljesen feltölt energiával. Másik pozitív hozadéka, hogy ahelyett, hogy magányosan emelgetném a kettlebelt, a csoportos órának köszönhetően fantasztikus közösségteremtő erővel bír, aminek hála egy állandó edzőtárssal és barátnővel gazdagodtam.

Cinti tippjei

A kedvenc helyem: Börze

Az aktuális kedvencem a Nádor utcai Börze Kávéház és Étterem. Ez a hely megidézi a környék századeleji pezsgését, a párizsi, bécsi, budapesti grand cafék hangulatát, méghozzá gyönyörű környezetben, végtelenül kedves kiszolgálással és isteni italokkal, ételekkel párosítva. A Börze, nevével ellentétben, azonban nemcsak egy egyszerű kávéház vagy étterem, csemegepult, delikátesz, reggeliző, ebédmenüs hely, romantikus vacsorák és kötetlen borozások helyszíne is egyben. Akár egyedül, barátnőkkel, a szerelmeddel vagy éppen a családdal ülnél be valahova, a Börzében nem fogsz csalódni.

A kedvenc programom: Séta a szabadban

Közeleg a tavasz, egyre tovább van világos, és már nincs csontig hatoló hideg. Ilyenkor az ember alig várja, hogy előkerüljenek a tavaszi ruhák a szekrényből, a könnyű kiskabátok, és végre lehessen a szabadban sétálgatni és fagyizni, vagy inni egy jó kávét valamelyik kellemes teraszon. Ehhez a kedvenc környékünk az egyik legjobb barátnőmmel a Pozsonyi út és a Szent István park. Időnként leülünk egy padra, és csak nézzük az embereket, közben pedig arról ábrándozunk, hogy majd ide hozzuk ki mi is a gyerekeinket játszani, vagy mi is így fogunk majd időskorunkban sétálgatni a férjünkkel. Vagy csak sírva nevetünk a legrosszabbul sikerült randinkat ecsetelve.

Orsi tippjei

A kedvenc helyem: Hokedli

A Nagymező és a Paulay Ede sarkától pár méterre nyílt meg a Hokedli névre keresztelt, barátságos kis kuckó öt évvel ezelőtt. A menüt alapvetően a naponta változó, szezonális alapanyagokból összeállított 3-3 leves és főzelék uralja, amik egyaránt kielégíti a vega vágyakat, a húsra éheseket és a gluténmentesen étkezőket is. Én személy szerint azért imádom ezt a helyet, mert egyrészt szuper barátságos a személyzet, másrészt bebizonyították, hogy a főzelék igenis egy jó dolog, ha hajlandóak vagyunk elszakadni az iskolai menzán szerezett rossz emlékeinktől. Hihetetlenül kreatív ízkombinációk, fantasztikusan eredeti feltétekkel, mindezt egy közepesen rossz gyorséttermi menü áráért. Próbáljátok ki ti is!

blank

A kedvenc programom: Városnéző séta

Március a kedvenc hónapom. A vakító tavaszi napsütésben szívesebben gyalogolok 2-3 megállót a zsúfolt tömegközlekedés helyett. (Mindig leesik az állam, naponta mennyit változik városunk, sorra nyitnak a otthonos kávézók és a barátságos teraszok.) Hogy színesítsem a hazautat előszeretettel választok ismeretlen útvonalakat. Persze mivel közel 15 éve élek a belvárosban sorra bizonygatom, nekem már nem lehet újat mutatni, aztán egyszer csak felfedezek egy hangulatos utcát vagy aprócska teret és mindig izgalommal tölt el annak minden zeg-zugának felfedezése. Elhatároztam, születésnapomra meglepem magam a Sétaműhely egyik tematikus városnéző túrájával, hogy végre a főváros elfeledett történeteiben is elmélyedhessek.