Hétvégi programajánló – 02.14-17.

Bár a tágan értelmezett hétvége Valentin-nappal indul, hétvégi programajánlónkban nemcsak a szerelmeseknek ajánlunk programokat. Nézzük, mit tartogat ez a hétvége!

Csütörtök – február 14.

Valentin-napi edzések – Life1 Corvin – 02. 14. 10:00

Programok: 10.00 óra BIKE WITH BABY – Karlovitz Zsófia | 12.00 óra KANGOO – Rigó Detti | 17.00 óra FULL KONDI – Erdélyi Annamari | 17.00 óra AQUAFITNESS – Zoltán Merci | 18:30 óra HOT IRON – Radácsy Petra
19:00 óra PARTY FITNESS – Lőrincz Ernő. Dress code: piros.

Rajk László: Tervek | Sketches – Trapéz – 02. 14. 18:00

Építész, látványtervező és kísérleti urbanisztikai projektek megálmodója Rajk László, akinek sokoldalú életművében az orosz konstruktivizmus formavilága, a radikális eklektika és a forradalmi motívumok köszönnek vissza. Számos ötlete csupán nagyszabású tervek formájában valósult meg, másokat filmek őriznek vagy ma is különböző városok terein állnak. A Trapéz galériában megépült és soha el nem készült munkák ritkán látható terveit mutatjuk be: rajzokat és maketteket az építészet és a képzelet határáról.

Call Girl – Bemutató – Mozsár Műhely – 02. 14. 19:30

Mit keres egy színésznő egy multinacionális cégnél? Pénzt, mint mindenki más. Mit csinál egy színésznő, ha nincs színpadon? Például a hangját használja, csak más célokra. Manapság rengeteget halljuk, hogy több lábon kell élni. De ez hogy is néz ki a való életben? Mészáros Piroska saját élményeit osztja meg arról, hogy milyen két lábbal a földön élni, és hogy hogyan találta meg a helyét színésznőként egy multinacionális cég call centerében.

blank

Szakíts Dalban Valentin Napon – Toldi – 02. 14. 23:00

Megfogadtad, hogy ez az év más lesz és csak rendes emberekkel match-cselsz össze Tinderen, nem fekszel le velük az első randin és végre lesz egy normális kapcsolatod? Egyre inkább úgy tűnik, hogy idén se találod meg azt, akivel eltöltenél végre egy romantikus randevút Valentin napon? Szeretkezés közben nem téged néz, hanem a meccset a tv-n? Bejelentkezett főpolgármesternek Budapesten? Zene nélkül is egész nap és minden este szakítós számokat énekelsz, hogy elfojtsd a sírást? Akkor mondd el neki dalban, hogy mindennek vége és gyere vele szakítani a Toldiba.

blank

Seed |Martin M, Roocha, Zvezda Beta – Aether – 02. 14. 23:00

Ismét szétválaszthatod a szétválaszthatatlant, most Martin M lesz aki a világító Seed felirat fényében pörgeti majd a lemezeket. A Rokoko rezidens párosának híres/hírhedt vagánya DJ-ként nem sokszor hallható szólóban, produceri munkái viszont az otthon magányában készülnek. Track-jeit hallhattuk már Barac, Cezar, Guy from downstairs szettjeiben, izgatottan várjuk, hogy berobbantja-e kiadatlan példányait az Aetherben. Kísérői a Seed-mesterek Roocha és Zvezda Beta.

blank

Péntek – február 15.

Égnek a begóniák – Csinszka-est – Óbudai Társaskör – 02. 15. 19:00

Csinszka egy svájci lányintézetben ül és leveleket ír – Ady Endrének. Verseket küld neki bírálatért, tétova, a válaszban nem bízik, de „nemes idegjátékának rakétái” lenyűgözik a költőt. Ír, rajzol, fotózik. Nyughatatlan és lázasan fiatal. „Lánc, lánc, eszterlánc, eszterlánci cérna / Bús fiúknak víg körében kergetőzöm én ma.” Személyesen három évvel később találkoznak csak Csucsán. Csinszka menekülni akar a polgári élet elvárásaitól és lírai ábrándjait Ady alakjába sűríti. Az elképzelt idillt azonban átrajzolják a hétköznapok – szó sincs egyenrangúságról. Alázatos múzsaszerep és elfojtott ambíciók: az előadás a házasság előtti és alatti levelekből, naplóbejegyzésekből és versekből válogat, hogy megmutassa azt a nőt, aki sosem teljesedhetett be a kor költőzsenije mellett – elfelejtett akkord maradt egy disszonáns, fekete zongorára hangszerelve. (Tóth Réka Ágnes)

blank

Recirquel Újcirkusz Társulat: My Land – Müpa Budapest – 02. 15. 19:00

A Recirquel legújabb produkcióját ember és anyaföld örök érvényű összetartozása ihlette. Az előadás az emberiség legősibb mítoszainak visszhangján szólal meg, miközben szereplői egy időtlen és illúziókkal kifeszített térben saját szabadságuk hangját keresik. Vági Bence ezúttal hét virtuóz ukrán vendégművészt kért fel egy új, formabontó újcirkusz-előadás megalkotására.

blank

Premier Club opening with Barem & Miguel Bastida – Premier Club – 02. 15. 23:00

2019 február 15-én megnyitja kapuit Budapest legnagyobb underground intézménye a Premier Club, mely 2600 négyzetméteren, 3 teremmel, 2 mozival, kávézóval és egy hatalmas panorámás tetőterasszal szolgálja ki minden zeneileg (és egyéb téren) tudatos szórakazó igényét. A hajdanában moziként üzemelő komplexum termei az idők folyamán különböző koncepciók mentén kerültek átalakításra, melyet igyekeztünk sok éves szakmai és felhasználói oldalon szerzett tapasztalatainkat hasznosítva finomhangolni és tartalommal megtölteni. Így változatos programok tárházával tudunk szolgálni, remélhetőleg nem csak a partyigények kiszolgálásával.

blank

Balkan Party! – Mika Tivadar Mulató – 02. 15. 22:00

Ha szereted Boban Marković-ot, Shantelt vagy Goran Bregović-ot, akkor ez a buli neked szól. Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek.

blank

BB’z Best of 2000s Party – BB’z Bar & Grill – 02. 15. 23:00

Ki ne emlékezne a 2000-res évekre? Vadak voltunk és jók, Britney volt az emlékkönyvek királynője, Eminem mondta a magáét, a Crazy in Love pörgött mindenhol és nagy szemekkel rácsodálkoztunk a YouTube-ra és az iPod-ra, hogy már ilyet is lehet… Bulizz egy hatalmasat a 2000-es évek legnagyobb slágereire, a felfokozott hangulatot és az extra dekort a BB’z garantálja.

blank

Szombat – február 16.

IV. Indoor Sörfesztivál – korlátlan sörkóstolás – Danubius Hotel Gellért 02. 15-17

Magyarország első téli sörfesztiválján pironkodás nélkül megmutathatod, ki a legnagyobb sörkedvelő a vidéken. A már-már családi heppöningre APA is hivatalos, és hozza magával az egész rokonságot: IPA és STOUT nagybácsi is alig várja a találkozást! A művészlelkekről sem feledkeztünk meg: kézműves nedűk sokasága sorakozik fel az izgalmas multikulti közegben: magyar, cseh, német, angol és belga sörök várnak egy egész hétvégén a Gellért Hotelben.

blank

Az akciófilm hőskora – John McTiernan mesterkurzus – Uránia – 02. 16. 15:00

John McTiernan mesterkurzusain gyakran elhangzik, hogy a gyakorlat teszi a jó filmest: ha van egy történeted, akkor fogj egy kamerát és pár színészt, ne várj a produceredre, amíg megszervezi helyetted. Ha a költségvetés nem engedi, hogy CGI trükköket alkalmazz, akkor John McTiernan elmondja, hogy hogyan is volt, amikor a speciális effekteket még digitális technika nélkül oldották meg. Hollywood egyik legnagyobb akciófilm mesterétől, John McTiernantől megtudhatjátok, hogyan lesz egy autós üldözés vagy egy robbantásos jelenet mai szemmel is hiteles; milyen nehézségekkel és váratlan helyzetekkel kell szembenézned egy akciójelent forgatásakor, és milyen fortéllyal lehet ezeket mégis egyszerűen megvalósítani.

blank

Corvin moziéjszaka 2019 – Corvin Mozi – 02. 16. 18:00

Február 16-ára tedd magad szabaddá, mert szokás szerint estétől hajnalig nézzük a filmeket, újakat, még újabbakat, sőt premier előttieket! A karszalagok már kaphatók a mozi pénztárában 3.600 forintos áron!

blank

II. Színészfesztivál – Analog Music Hall – 02. 16. 20:00

Itt a második menet! Nagyobb,szexibb,hangosabb.  9 formáció,több mint 50 színész,majd 100 dal,egyetlen éjszaka.
19.30 – kapunyitás (ez nem zenekar) | 20.00 – Rézpróba – a Kolibri Színház rézfúvós bandája | 20.30 – noÁr – közéleti hip-hop nagyágyú | 21.00 – Bonsai Boy – a Duma Színház és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház zászlós hajói |21.35 – Pink Mojos and the Fuckfaces – a Színművészeti Egyetem végzős sellői és bikái | 22.10 – Mágikus Mintha- a szombathelyi Weöres Sándor Színház színész zenekara | 22.50 – Nesz – a Nemzeti Színház friss-ropogós bandája | 23.30 – Harmadik Figyelmeztetés – a színészzenekarok mammutja | 01.00 – Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) – a kvahangos csajozós rock megteremtője | 02.00 – Mézing Leginkább Madách , de van ott minden , mint a vurstliban | 02.30 – ZsVÁ – Ákos Zságer-Varga dj szett kifulladásig.

blank

Garçons XXL – 7th Birthday Bash – Akvárium NagyHall –  02.16. 23:20

Minden idők legtöményeb és grandiózusabb Garçons bulija forró hévvel szopogatja le a telet a városról, vágyakkal rásimulva a csillámömlésbe merevedett éjjelérzésre. Csússz bele e tavaszváró, előjátékba: Gloria Viagrával – a berlini house x tech house szcéna ikonikus dívájával -, brutál szexi show műsorokkal, izgató tánc performanszokkal, torokszaggató szettekkel, valamint lenyűgöző hang- és fénytechnikával.

blank

Vasárnap – február 17.

Andrássy úti paloták kívül-belül – Andrássy út |Fonciére palota (Costa Caffee) – 02. 17. 10:00

Városnéző sétánk témája ezúttal az arisztokrata paloták külső és belső világába hív a Kiskörúttól a Hősök teréig. A válogatott szépségek kedvéért egyszer földalattival is utazunk, hogy a neoreneszánsz építészet gyöngyszemei sorának végén egy kiváló egyéniség rendkívüli kertjében záruljon a sétánk. A délelőtt folyamán feltárul előttünk a 19. század gazdag, patinás világa: valósággal megelevenednek a pompás villák és egykori lakóik.

blank

Kurátori tárlatvezetés az Arany-kiállításban – Petőfi Irodalmi Múzeum – 02. 17. 15:00

A kurátori vezetés fókuszában Arany János életműve és a vele kortárs képzőművészet áll. A vezetés során Arany János különféle ábrázolásait is megismerhetjük, miközben a témában olyan különlegességeket is megtudhatunk a költőről, hogy ki készítette első arcképét, hányszor ült modellt a művészeknek, vagy mennyire szerette az életében feltalált fotográfiát.

blank

Budapest Bár Vígszínház – esti koncert – Vígszínház – 02. 17. 20:00

A Budapest Bár 2019-ben is visszatér az egyik legkedvesebb és legszebb helyszínére, a csodálatos Vígszínházba. Farkas Róbert és csapata két előadást is tart február 17-én délután négytől és este nyolctól. A zenekar immár 9 lemez anyagából válogat régi kedvenceket, saját szerzeményű új dalokat, két óra nagyszerű szórakozást és zenei élményt ígérve.

blank