Környezettudatos csapatépítés? Miért ne? – PróbatÉtel

A Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható étkezéssel foglalkozó csapatépítő kalandpályával rukkolt elő január végén. A PróbatÉtel névre keresztelt programon keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezéssel kapcsolatban.

A hat állomásos játék során a csoportok megtudhatják, melyik hulladékgyűjtőbe dobjuk a polisztirolt, a harisnyát vagy a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik, mennyire vannak tisztában azzal, melyik gyümölcsnek, zöldségnek mikor van épp szezonja vagy, hogy léteznek-e magyar “superfoodok”; a “Zöld sorskeréken” pedig egy-egy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsot pörgethetnek ki, amelyet egy kihívásként a játék után beépíthetnek a mindennapjaikba.

“A munkahelyi közeg mindannyiunk számára fontos, sok időt töltünk napközben kollégáinkkal, sokszor együtt is étkezünk. A Gasztrohősnél gyakran találkozunk olyan visszajelzésekkel, hogy hiába szeretne valaki elindulni a »zöldülés« útján, a környezete (munkatársai, családja) nem támogatja őt ebben. Éppen ezért hoztuk létre PróbatÉtel programunkat: célunk, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé és a közeg támogatóvá váljon. Úgy gondolom, ez a szépen kidolgozott infotainment játék alkalmas arra, hogy elindítsa a közös gondolkodást. Kézzelfogható, egyszerű tippjeinkkel pedig egyszerűbb a gondolatokat cselekvésre váltani” – mondta Lehel Zsuzsanna, a játékok megalkotásáért felelős Gasztrohős-csapattag.

A kétórás csapatépítő program során egy közös ráhangolódást követően a körülbelül 30 résztvevő kisebb csapatokban járja végig az állomásokat, majd egy közös értékeléssel, igény szerint pedig fenntartható ebéddel zárul a PróbatÉtel.

A PróbatÉtel projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. Bővebb információt a gasztrohos@gasztrohos.hu email címen kaphatnak az érdeklődő cégek.